Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgisch voetbal kijken bij Proximus wordt duurder

-

Proximus heeft deze zomer zijn optionele sportpakke­tten “vereenvoud­igd”, wat onder meer inhoudt dat de optie om enkel de Belgische matchen te bekijken voor 11,95 euro per maand, verdwijnt. Wie de vaderlands­e competitie wil volgen, moet voortaan het ruimere All Sports-pakket van 16,99 euro per maand nemen.

Om de pijn voor de bestaande klanten van de optie ‘Belgisch voetbal’ te verzachten, krijgen zij het ruimere pakket tot 1 maart voor de prijs van hun oude abonnement. Daarna moeten ook zij maandelijk­s 42% meer ophoesten voor All Sports. Wie een Tuttimus-, Familus- of Minimus-pack neemt, krijgt wel 2 euro korting, zoals dat ook vroeger al het geval was.

In het All Sports-pakket zitten naast het Belgisch voetbal onder meer ook wedstrijde­n uit de Spaanse, Italiaanse en Duitse voetbalcom­petities en uitzending­en van verschille­nde andere sporten, zoals NBA-basketbal. Volgens Proximus nemen de meeste klanten nu al dat ruimere pakket, maar cijfers wil het bedrijf niet vrijgeven.

Proximus blijft wel goedkoper dan Telenet, de enige andere aanbieder in Vlaanderen die de Belgische competitie rechtstree­ks op tv brengt. Telenet-klanten betalen minimaal 19,95 euro per maand voor het pakket Play Sports, maar dan moeten ze ook klant zijn voor internet en vaste telefonie. Wie maar een van die laatste twee producten bij Telenet heeft, betaalt 24,95 euro en wie enkel Telenet TV heeft, betaalt 29,95 euro per maand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium