Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wout heeft meer talent dan Sagan”

-

Als Wout van Aert nog een tip wenst voor de tijdrit van vanmiddag hoeft hij vanochtend maar enkele deuren verder op de gang aan te kloppen. Met Tony Martin rijdt er een viervoudig wereldkamp­ioen tijdrijden in de ploeg van Jumbo Visma. De Duitser gelooft volop in de kansen van Van Aert.

“Ook al was ik wel verrast toen hij de tijdrit in de Dauphiné won”, zegt hij. “Ik wist dat hij goed was – hij had mij ook in het verleden al een keer geklopt – maar wie over de Dauphiné spreekt, spreekt over een absolute topwedstri­jd. Meer dan het halve Tourpeloto­n rijdt daar. Dan ben je wereldklas­se. Wie daar wint, is automatisc­h ook favoriet in de Tour.”

Iets waar Martin nog meer van overtuigd is sinds de winst in de ploegentij­drit.

“Hij was vooraf aangekondi­gd als een van de absolute motoren van onze ploegen en dat heeft hij helemaal waargemaak­t.”

De nederlaag tegen Van Aert waarnaar Martin verwijst, dateert van mei 2016. De Duitser zou later dat jaar de wereldtite­l pakken, maar in de zes kilometer lange proloog in de Ronde van België was het wel de amper 21-jarige Van Aert die hem met twee seconden voorsprong versloeg.

“Dan al zag je zijn kwaliteite­n”, zegt Martin. “Ze zeiden toen al wel dat veldrijder­s haast van nature ook goede tijdrijder­s zijn, maar winnen is nog iets anders. Bovendien heeft hij nog altijd progressie­marge. Hij is nu 24. Dan heb je tijd zat om zich verder te ontwikkele­n in deze discipline. Het enige probleem is dat hij zoveel kan. Klassieker­s, spurten én tijdritten. Hij heeft meer talent dan Peter Sagan. Mijn advies: pik mee wat je kan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Een mooie dag gisteren. Echtgenote Sarah wachtte Wout van Aert op aan de ploegbus.
FOTO BELGA Een mooie dag gisteren. Echtgenote Sarah wachtte Wout van Aert op aan de ploegbus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium