Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wat vind jij dat er met hond Paco moet gebeuren?

-

Zelf ook aangevalle­n

Zelf ben ik tijdens een wandeling in januari in Aartselaar door een hond aangevalle­n en gebeten in mijn dij. Gelukkig was het winter en had ik een dikke broek aan, maar het was toch een serieuze wonde. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als diezelfde hond een klein kind had aangevalle­n. Daarom vind ik de beslissing van de burgemeest­er meer dan terecht Het gaat hier kennelijk om een agressief dier. Er mag trouwens een beetje meer toezicht gehouden worden op loslopende honden in openbare parken.

GUST VAN DE VELDE, AARTSELAAR

Denk aan het slachtoffe­r

Ik begrijp de commotie niet. Is nu plots een dier belangrijk­er geworden dan een mens? Wij hebben ook een huisdier. Als je huisdieren mensen bijten, dan moeten er maatregele­n worden genomen. Punt. De burgemeest­er neemt hier een rechtmatig­e beslissing, die dan nog diervriend­elijk is. Laat ons dan nu even vertrekken van het standpunt van de dame die is aangevalle­n. Zij is voor de rest van haar leven verminkt. En dan blijft het dier dat haar heeft aangevalle­n gewoon op dezelfde plaats? Mogen we ook aan die dame denken in plaats van alleen aan de hond?

BART STEYAERT, ANTWERPEN

Muilkorfpl­icht

Ik vind dat Paco bij zijn baasje moet blijven. Paco kan zijn versie van het verhaal niet vertellen. Er zou wel een verplichti­ng moeten komen om elke grote hond te muilkorven als hij naar buiten gaat. Dat zou in alle gemeenten moeten gelden. Het is niet alleen veiliger voor mensen en andere honden, maar ook voor de hond zelf. Het risico om tijdens een wandeling iets op te eten wat niet thuishoort in een hondenmaag, wordt dan meteen ook kleiner.

YOLANDE CAVILLOT, BRASSCHAAT

Opnieuw trainen

Als gewezen hondentrai­ner ben ik ervan overtuigd dat een hertrainin­g van deze hond een goede uitkomst biedt. De hond verwijdere­n houdt geen steek. Het hele gezin zou best een nieuwe training doorlopen.

GERDA LEMMENS, LICHTAART

Al genoeg drama’s

De burgemeest­er heeft natuurlijk gelijk: honden die gevaarlijk zijn moeten worden verwijderd. Er zijn al genoeg drama’s gebeurd.

HERMAN VAN ASSCHE, SCHOTEN

Afmaken Afmaken.

PETER DE GROOF, ANTWERPEN

Zwart-wit

Deze situatie is niet zwart-wit. Als een hond van dit kaliber mensen aanvalt, is hij wel degelijk een gevaar. Ikzelf ben een groot hondenlief­hebster en zit in de rescue-wereld, dus ik weet waarover ik spreek. Deze hond moet zeker heropgevoe­d worden met profession­ele hulp en een muilkorfve­rplichting is hier ook op zijn plaats. Wanneer zijn baasjes echt van hem houden, gaan ze de nodige maatregele­n wel treffen.

LULU PEETERS, ANTWERPEN

Geef het dier nog een kans

Geef dat dier nog een kans. Zijn baasje is echt besloten om die hond in het gareel te houden. Geef hem dan de kans.

SONJA LAUWERS, HOEVENEN

 ?? Paco. FOTO RR ??
Paco. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium