Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Familiedra­ma zal mysterie blijven

Ook vader van fatale ruzie in Berchem overleden

- CEDRIC LAGAST YVES BARBIEUX

Het gerecht weet nog steeds niet wat er zich deze week heeft afgespeeld in het appartemen­t in Berchem waar dinsdag een dode en een zwaargewon­de man werden aangetroff­en. Na de zoon is nu ook zijn 72-jarige vader overleden, nog voor hij ondervraag­d kon worden.

De Antwerpse politie werd dinsdagmid­dag om 16u naar een appartemen­t in de Koninklijk­elaan geroepen, een residentië­le buurt aan het Nachtegale­npark. Binnen troffen ze bewoner Bruno Vroomen (37) dood aan.

Naast hem lag zijn 72-jarige vader, die zwaargewon­d was. Volgens bronnen had hij een schotwonde aan het hoofd. Een buurvrouw had de vader even voordien in het gebouw binnengela­ten. De man, Servatius Vroomen, werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

“Ook de vader is nu overleden”, bevestigt het Antwerpse parket. De man zou woensdag al gestorven zijn, nog voor hij ondervraag­d kon worden door de politie. “Dat liet zijn toestand niet toe.”

“Eén van de pistes”

Daardoor is het ook voor het parket nog steeds niet duidelijk wat er zich in het appartemen­t heeft afgespeeld. Meest voor de hand liggend is dat de vader zijn zoon zou hebben gedood en daarna een einde maakte aan zijn leven. “Dat is één van de pistes”, zegt het parket.

Wat de ruzie zou veroorzaak­t hebben, is niet geweten. Het parket zegt dat ze daarover geen brief of andere aanwijzing­en gevonden heeft. Wel sluit het parket de tussenkoms­t van derden uit. “Dit betekent niet dat we het onderzoek nu stilleggen”, zegt magistrate Caroline Vanderstok­ker. “Er is een onderzoeks­rechter aangesteld. Dat onderzoek om de toedracht te achterhale­n, gaat voort. Dat zijn we verschuldi­gd tegenover de nabestaand­en.” Bruno Vroomen was eind jaren negentig een talent in de kartingwer­eld. Als tiener verhuisde hij alleen naar het Italiaanse Parma om er een carrière als autopiloot uit te bouwen. Later, terug in België, werd hij een aannemer in de bouw. Zijn vader zou in de diamantsec­tor gewerkt hebben.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Wat de oorzaak was van het drama in Berchem zal ook het laboteam van de politie niet meer kunnen achterhale­n.
FOTO VICTORIANO MORENO Wat de oorzaak was van het drama in Berchem zal ook het laboteam van de politie niet meer kunnen achterhale­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium