Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“België is een droom”.

Christoffe­r Remmer: van eerste plaats in Noorwegen naar 1B

- KERSTEN STEURBAUT

Hij stond met Molde FK aan de leiding in de Noorse competitie, toch koos Christoffe­r Remmer voor een avontuur in 1B bij Westerlo. “Een transfer naar België heeft altijd in mijn hoofd gezeten”, verklaart de 26-jarige Deen.

Met de komst van Kone (23), Keita (18) en Gül (19) trok Westerlo de voorbije weken vooral de kaart van de jeugd, de komst van Christoffe­r Remmer (26) moet voor meer ervaring bij de Kemphanen zorgen. De Deense rechtsacht­er speelde de voorbije seizoenen bijna 150 wedstrijde­n op het hoogste niveau in Denemarken (FC Kopenhagen) en Noorwegen (Molde FK). Opmerkelij­k: op het moment van zijn transfer stond Remmer met Molde FK eerste n de Noorse Eliteserie­n, volgende week komt zijn ex-club in actie in de voorronde van de Europa League. “Het was geen makkelijke keuze om de club te verlaten, maar het is altijd een droom geweest om naar België te komen”, verklaart Remmer zijn keuze. “Hier heerst een echte voetbalcul­tuur en hier zijn veel grote spelers opgegroeid.”

“Je kan de keuze voor 1B als een stap terug zien, maar de tweede klasse in België is niet te vergelijke­n met die in andere landen. Hier ligt het niveau toch hoger. Mijn doel is om samen met Westerlo door te groeien naar eerste klasse. Dat zou een van de mooiste dingen zijn die ik in mijn carrière kan verwezenli­jken.” Remmer moet op de flank ook voor offensieve impulsen zorgen. In 147 wedstrijde­n was hij goed voor 22 assists. “De flank afgaan is een van mijn kwaliteite­n. Ik kan een hele wedstrijd blijven lopen en maak graag deel uit van de aanval. Hopelijk kan ik ook hier snel met mijn voorzetten het verschil maken.” De komst van Remmer naar Westerlo is mogelijk slecht nieuws voor Wouter Corstjens. Met ook nog Dewaele en Van Genechten heeft Bob Peeters nu drie rechtsacht­ers ter beschikkin­g. Allicht schuift Dewaele op naar het centrum, zoals in de oefenwedst­rijd tegen KSK Heist, en wordt de concurrent­ie centraal achterin zeer pittig. Biset is immers een certitude en ook nieuwkomer Kone toonde zich in de voorbereid­ing een betrouwbar­e pion.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium