Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar werken kunnen gewoon doorgaan”

Raad van State vernietigt RUP vrijetijds­centrum Kruispunt

- De Raad van State heeft het ruimtelijk uitvoering­splan (RUP) voor het nieuwe vrijetijds­centrum vernietigd. “Een probleem voor de gemeente”, volgens burgerinit­iatief Leefbaar Edegem. “We kunnen verder bouwen”, laat burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) weten. FIL

De Raad van State heeft het ruimtelijk uitvoering­splan (RUP) voor het nieuwe vrijetijds­centrum vernietigd. “Een probleem voor de gemeente”, volgens burgerinit­iatief Leefbaar Edegem. “We kunnen verder bouwen”, laat burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) weten.

burgerinit­iatief Leefbaar Edegem trok in 2016 naar de Raad van State om het RUP aan te vechten. Het maakte zich zorgen over de mobiliteit en de bouw van appartemen­ten op het nieuw te bouwen vrijetijds­centrum in de Terelststr­aat. Ondertusse­n zijn de werken aan het gebouw, dat de naam Kruispunt kreeg, afgelopen voorjaar van start gegaan en wil de gemeente het vrijetijds­centrum over een jaar openen. “Dus zit het bestuur met een probleem. De bouwvergun­ning werd toegekend op basis van een ruimtelijk uitvoering­splan dat niet meer bestaat. Ondertusse­n werd de werf opgestart en ligt de betonplaat er al”, laat Steven Ronsmans van het burgerinit­iatief weten.

Hoogbouw onmogelijk

Dit lijkt slecht nieuws te zijn voor Kruispunt, maar burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) maakt zich geen zorgen. “Het klopt dat dit oude RUP, waarin in de appartemen­ten werd voorzien, werd vernietigd. We hebben het ook niet meer verdedigd. Maar we hebben onze bouwvergun­Het ning aangevraag­d op basis van een aangepast RUP waarin we het idee van de appartemen­ten hebben laten varen op aangeven van Steven Ronsmans. We zouden trouwens geen appartemen­ten meer op het gebouw kunnen laten bouwen, want we werken met een houten skeletbouw en dat maakt hoogbouw onmogelijk. Er zullen dus zeker geen appartemen­ten komen en de werf kan doorgaan.”

Toch vraagt Ronsmans nog een reactie vanuit de gemeente. “Wij kunnen niets meer doen, maar we denken toch dat er juridisch iets moet worden herbekeken.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De betonplaat voor het toekomstig­e vrijetijds­centrum Kruispunt ligt er al.
FOTO FILIP SPOELDERS De betonplaat voor het toekomstig­e vrijetijds­centrum Kruispunt ligt er al.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium