Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onkruid wieden, zo maak ik mijn hoofd leeg”

-

Inge Smet (48) heeft in haar grote tuin in Zandhoven geen last van in- en uitpakstre­ss, vertelt ze. “Sinds we zijn verhuisd van Merksem naar de Kempen, wonen we in het paradijs. Waarom zouden we nog op reis gaan?”

“De laatste keer dat we het vliegtuig hebben genomen, was in 1997”, zegt Inge Smet. “Ik weet het nog goed, omdat het een moeilijk jaar was in onze familie. Maar we zijn toen naar Cyprus gereisd, en dat was zalig.” Nadien zijn er twee honden gekomen, en gingen we met de auto op vakantie, zodat ze mee konden. We kregen ook een dochter, en gingen niet meer ver weg. Naar Zeeland in Nederland, dat nog wel. Maar toen de honden ouder werden, werd het reizen moeilijker en hebben we dat niet meer gedaan.” “We woonden toen in Merksem, waar we een stadstuin hadden, maar het blijft toch ingesloten. Vlak bij de splitsing van de A12, vlak bij het spoor. Het was alsof de treinen door ons huis denderden. We gingen op zoek naar een huis op de buiten, en we kwamen in Pulle, Zandhoven, terecht. Een paradijs in het groen! We wandelen veel, gaan fietsen. En met zo’n tuin hebben we helemaal geen behoefte om nog op reis te gaan. Meer nog: in onze tuin is het elke dag vakantie. Geen in- en uitpakstre­ss, geen gedoe over vluchten die geannuleer­d worden of bagage die kwijt is, alles bij de hand. Wij chillen lekker thuis en doen waar we zin in hebben.” “Natuurlijk komt met een tuin ook werk, je bent altijd wel bezig. Maar ik doe dat graag. Onkruid uittrekken, het gras maaien, zo maak ik mijn hoofd leeg. Ik werk in de financiële sector, maak heel de dag berekening­en aan de computer, dan doet het goed om met je handen te werken. En vorig jaar kochten we nog een stuk bij, dus onze tuin is nu nóg groter. Onze honden kunnen heerlijk rennen. Voor ons is dat rust.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Inge Smet (48), haar man Rudi Willems (52), hun dochter Lyanne (14) en de honden Taran en Senga, broer en zus.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Inge Smet (48), haar man Rudi Willems (52), hun dochter Lyanne (14) en de honden Taran en Senga, broer en zus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium