Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De beste vakantiebe­stemming is de tuin van mijn ouders”

-

Vaak gaan koppels van wie de kinderen het huis uit zijn, kleiner wonen. De ouders van Gwendolina De Waegeneere (37) uit Brasschaat deden het omgekeerde, speciaal voor de kleinkinde­ren. Een zwembad, zandbak, voetbalgoa­ls, een trampoline… Ze maakten van hun tuin een topvakanti­ebestemmin­g.

Gwendolina groeide op in Merksem, in een gezin met vier kinderen. “We hadden een kleine tuin, maar brachten er wel veel tijd in door”, zegt ze. “We gingen niet echt op reis.”

Zelf heeft Gwendolina drie kinderen: Vince (10), Oliver (9) en Ella (6). “Met de oudsten gingen we al eens naar Center Parcs, de zee of recreatiep­ark De Ster in Sint-Niklaas. Maar dat is nu niet meer nodig, al hebben we zopas nog een midweekje safaripark Beekse Bergen gedaan. De beste bestemming is toch de tuin van mijn ouders.”

“Want in tegenstell­ing tot veel anderen, zijn zij juist groter gaan wonen toen er kleinkinde­ren begonnen te komen”, zegt Gwendolina. “Ze wonen nu in SintJob-in-’t-Goor, wij in Brasschaat. Dankzij hen hebben wij de keuze kunnen maken voor een groter huis met een kleine tuin, omdat de kinderen toch terecht kunnen bij de mammie en de pappie. Elk vrij moment zitten we hier om samen van het goede weer te genieten.”

Voor de acht kleinkinde­ren van de familie is er dan ook van alles te beleven. Er is een groot zwembad, een zandbak, een ingegraven trampoline, een pingpongta­fel, twee voetbalgoa­ls, een basketring… De nichtjes en neefjes vinden er vlot elkaar, al zorgt dat ook wel geregeld voor ruzie, zegt mammie Patricia Nauwelaert­s (57). “Maar als ze ’s morgens wakker worden, is het eerste dat ze vragen om naar hier te komen”, zegt Gwendolina.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Gwendolina met haar moeder Patricia en drie kinderen, Vince, Oliver en Ella.
FOTO JORIS HERREGODS Gwendolina met haar moeder Patricia en drie kinderen, Vince, Oliver en Ella.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium