Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Instagram verbergt likes. Hoe ervaar jij de druk van sociale media?

-

Nutteloos

Ik ervaar geen druk van zogezegd “sociale” media, type Facebook, Instagram, WhatsApp en meer van dat virtuele fraais. Ik gebruik ze namelijk niet wegens overwegend nutteloos. Ben ik dan een asociaal persoon? My pleasure. Oké, toegegeven, ik word een ouwe zak...

ROGER NIJS, EDEGEM

Rustgevend

Momenteel draait alles om likes en dat bepaalt zoveel. Het idee om dit te verbergen en enkel de foto’s weer te geven lijkt mij enorm rustgevend. Vaak zetten mensen foto’s net wel of net niet op Instagram omdat ze denken dat ze er geen of veel likes voor zullen krijgen. Ons gedrag wordt grotendeel­s bepaald door die likes en dat is vervelend. Als jij enkel kan zien of iemand je foto liket, maar andere mensen niet, zou ik dat rustgevend­er vinden.

JIRI ROSCAM, HOVE

Erbij horen

Mijn ervaring op Instagram en Facebook vertelt me dat al die likes in het leven geroepen zijn om indruk te maken of om erbij te horen. Ik zondig me daar ook wel eens aan, maar ik maak geen overdreven misbruik. Ik begrijp perfect dat Instagram en Facebook er de rem willen opzetten en likes verbergen, met de bedoeling de gebruiker bewust te maken dat dit alles overbodig is. Maar of dat deze verf gaat pakken in het verslavend gebruik van al die likes is een ander paar mouwen. Daarvan afkicken zal veel opoffering vergen.

EDDY WOLFS, TREMELO

Geen druk

Ik ondervind geen druk. Daar moet of mag je zelf voor zorgen.

ELS SCHELFHOUT, AARTSELAAR

Trucjes

Allemaal trucs om onze kinderen nog meer verslaafd te maken aan hun product!

ALAIN VERVOORT, BORNEM

Rommel

Ik heb geen druk van asociale multimedia. Al deze rommel heb ik niet nodig om mijn gedacht te zeggen tegen anderen die ik niet persoonlij­k ken. Wat ik te zeggen heb, zeg ik tegen de persoon zelf, hoe hard of zacht het ook is.

ALEXANDER CARREZ, ANTWERPEN

Contact met familie

Voor mij zijn die likes geen probleem. Ik gebruik Facebook voornameli­jk voor visueel contact met de familie.

MARC AUWERKERKE­N, SPANJE

Open riool

Ik ervaar géén last van de zogenaamde sociale media. Ik hou me met al die rommel zoals Facebook (een open riool), Instagram, Twitter en nog meer van dat geleuter echt niet bezig. En het lijkt me al ver gekomen dat mensen al echte verslaving­sverschijn­selen en mentale problemen vertonen dankzij al die overbodige rommel. Miljoenen mensen zijn blijkbaar ook al niet meer in staat om zelfs maar één dag rond te krijgen zonder hun “slimme telefoon” in de hand te hebben. Zielepoten! En die li- kes? Is het leven soms een wedstrijd gewor- den? Mooi vooruitzic­ht voor de toekomst. FRANS TRUYENS, DEURNE

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium