Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Waterbus

Ik ben laaiend enthousias­t over de taxiboten en veerboten: ze zijn aangenaam, snel en stipt. Maar minder goed vind ik dat je aan het Steen op de grond op een houten bodem moet zitten wachten. Dat is een minpunt voor de vele toeristen die daar dagelijks staan te wachten in weer in wind. Waarom wordt er geen lange bank getimmerd? Dat hoeft niet veel te kosten. Nu zie ik in de krant een foto met een pracht van een lange zitbank in Park Spoor Noord bij de koeien staan. Zet die dan na afloop aan het Steen aub, het zou een fantastisc­he meerwaarde geven aan Antwerpen. Ik hoop dat ik op mijn 72-jarige leeftijd zittend mag wachten op mijn boot.

IRMA GEENS

Reclame

Ik ben een verwoed tv-kijker, maar wat me het hardste stoort zijn de onderbreki­ngen van de programma’s om reclame uit te zenden. Dat zet me aan om over te schakelen naar een andere zender. Ik begrijp dat een zender reclame nodig heeft om te overleven, maar dit is van het goede teveel. Het is dan ook niet verwonderl­ijk dat VTM zulke slechte kijkcijfer­s haalt. Ik hoop op beterschap in de toekomst.

P. DECAN, ZOERSEL

Code oranje

Het is toch weer onbegrijpe­lijk dat de gewone man in de straat wordt aangeraden spaarzaam om te gaan met water door mogelijk te weinig grondwater. Temeer omdat exact één week geleden in uw krant een artikel verscheen, waarin vermeld staat dat de stad Antwerpen op negen maanden 2,5 miljard liter water heeft weggepompt… naar de riolering. Wanneer gaat die onverschil­lige en hypocriete houding van de politici eindelijk veranderen? Is het dan nog te verwondere­n dat de traditione­le partijen gewond uit de verkiezing­en komen? Veel mensen willen wel eens een partij zien opkomen voor de gewone burger, met verantwoor­delijkheid voor hun daden en geleverde prestaties. Als je de laatste jaren de politieke corrupte schandalen optelt, wie blijft dan nog geloven in die heren die het voorbeeld zouden moeten geven?

WALTER DENCKENS, OELEGEM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium