Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Montana (26) uit Brasschaat schildert ‘speed paintings’ op domein

Artiesten verschijne­n in vele vormen

-

Ze schilderde dit jaar al een portret voor het huwelijk van Véronique De Kock, maakte al een speed painting voor prins Laurent en zorgde voor een muur vol iconische vrouwenpor­tretten aan PAKT in Antwerpen. Maar het hoogtepunt van het jaar voor de Brasschaat­se Montana Engels (26) is twee weekends lang werken maken op Tomorrowla­nd.

We ontmoeten Montana aan Dreamville, de camping van de People of Tomorrow. Ze is volop bezig aan haar eerste speed painting voor Tomorrowla­nd en is omringd door een horde festivalga­ngers. Twee weekends lang maakt Montana werken voor het festival voor de neus van de People of Tomorrow. En dat is een moeilijker­e opdracht dan het voor haar op het eerste gezicht lijkt. “Normaal heb ik niet veel tijd nodig om een werk te maken, maar hier gaat het minder vlot”, vertelt Montana. “De festivalga­ngers vragen om de haverklap een handtekeni­ng of een kunstwerkj­e op hun kledij of lichaam. Ze staan er zelfs voor in de rij. Iedereen is wel heel enthousias­t. Ik heb al mensen van alle landen ontmoet. De vibe is hier superposit­ief.”

Op het podium

Volgende week vrijdag mag Montana zelfs het podium op om daar haar kunsten te tonen voor het publiek. Dan krijgt ze drie uur tijd om een werk te maken gebaseerd op het thema van vijftien jaar Tomorrowla­nd: The Book of Wisdom.

“Met de pagina’s van The Book of Wisdom van het festival maak ik een groot, kleurrijk werk op het podium. Ik heb carte blanche gekregen van de organisati­e over de werken die ik de komende dagen ga maken. Ze vertrouwen me en laten me helemaal vrij.” Ondertusse­n passeert een groep Braziliane­n, allemaal willen ze een kunstwerk op hun T-shirt.

“Ik ben fan van Tomorrowla­nd en kwam in het verleden al een paar keer naar het festival, maar ik had nooit durven te dromen dat ik hier ooit als artiest zou staan”, aldus Montana. “Ik had zelfs al tickets gekocht voor het tweede weekend. Nu zal ik pas na mijn werk naar het festival kunnen gaan, maar dat neem ik er graag bij.”

 ?? FOTO RVRE ?? Montana met een van haar speed paintings.
FOTO RVRE Montana met een van haar speed paintings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium