Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genk-coach Mazzu ziet Supercup als eerbetoon aan Clement

-

Daags voor de Supercup blikte Felice Mazzu heel bescheiden vooruit op de wedstrijd tegen KV Mechelen. “Dit is geen oefenmatch, wij willen deze trofee pakken”, aldus Mazzu. “Als dat lukt, dan zal ik daar geen verdienste aan hebben. Dan is dat een extra beloning voor de groep van vorig seizoen en het schitteren­de werk dat mijn voorganger Philippe Clement hier geleverd heeft.”

Mazzu probeerde tijdens de korte voorbereid­ing – “we hebben maar twee weken kunnen trainen met het grootste deel van de groep” – zijn eerste eigen accenten te leggen. “In eerste instantie probeer je al het goede te behouden van de ploeg die vorig seizoen de beste was van het land. Dat willen we aanvullen met enkele eigen accenten. Ik hoop dat we op die manier zelf vlot scoren én de nul kunnen bewaren. Dat laatste zorgt voor stabilitei­t. Daarom ben ik blij dat we in de voorbije twee oefenmatch­en amper kansen hebben weggegeven. Onze nieuwkomer­s zijn nog jong maar hebben veel kwaliteite­n, het vergt alleen een beetje tijd om nieuwe automatism­en te kweken. Vooral op het middenveld, waar toch een en ander veranderd is. Tegelijker­tijd willen we de winning spirit, die in deze club zit, vasthouden. Ook daarom is het resultaat belangrijk.”

KV Mechelen schat Mazzu hoog in. “Zij waren vorig seizoen al een ploeg op niveau van 1A, dat bewijzen hun titel en bekerwinst. Het is een ploeg met ervaring, veel fysieke kracht en de nodige creativite­it. Het verheugt me om oude bekenden als Kaya en Tainmont (beiden weliswaar out, red) opnieuw tegen het lijf te lopen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium