Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op hoogtestag­e hebben we getraind om een tijd van 13’40” te lopen”

-

Niet alleen Soufiane Bouchikhi (29) gaat voor een toptijd op de 5000m op de Nacht van de Atletiek in Heusden, ook zijn jongere broer Lahsene (26) trekt er op recordjach­t.

Lahsene Bouchikhi hoopt zaterdag de vruchten te plukken van de hoogtestag­e in de Zwitserse Alpen in Sankt-Moritz. “Ik ben daar onlangs twee weken geweest met mijn broer Soufiane. De vorm was er top. De voorbije twee weken heb ik rustig afgebouwd, want de Nacht is echt nog een hoofddoel”, zegt hij.

Zijn ambitie is kraakhelde­r: “Mijn doel is om 13’40” te lopen. Dat zou mooi zijn. Op stage hebben we ook getraind voor zo’n tijd. Op basis van de trainingen zou dat moeten lukken. Mijn persoonlij­k record staat op 13’51”. Ik geloof dat ik daar een tiental seconden af kan krijgen. Als alles perfect gaat en ik kan profiteren van het hoogte-effect, moet dat erin zitten. Ik loop in het hoofdprogr­amma in een erg snelle reeks.”

“Vlak na mijn stage, op 6 juli, liep ik met vermoeide benen op een meeting in Hilversum al een 3000m in 8’03”55. Ik deed er acht seconden van mijn record af. Die prestatie gaf me veel vertrouwen voor de 5000m.”

Hij acht de kans groot dat zijn broer de WK-limiet (13’22”50) zal halen. “Volgens mij heeft hij in Sankt-Moritz bewezen dat hij 13’15” kan lopen. Ik weet niet hoe zijn vorm daarna nog is geëvolueer­d, maar daar liep hij héél sterk. Maar alles zal wel moeten meezitten. Het kan voor ons allebei een mooie dag worden, maar het kan ook tegenvalle­n.”

In de late uurtjes in het naprogramm­a gaat Vlaams kampioen 5000m Nicolaï Saké voor een toptijd. Op 8 juni klokte hij 14’20”26 op de Flanders Cup van Lier. Die chrono wil hij graag aanscherpe­n. Ook Kapellenaa­r Kim Ruell loopt de 5000m in het naprogramm­a. De 16-jarige Laura Van Den Brande mag als één van de jongste atletes aantreden in het hoofdprogr­amma. Zij is erbij in het hoogspring­en in een sterk internatio­naal deelnemers­veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium