Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een topwedstri­jd voor een aangenaam publiek zal zeker helpen”

-

Paulien Couckuyt (400m), Renée Eykens (800m), Pieter Jan Hannes (1500m), Soufiane Bouchikhi (5000m) en Mathias Broothaert­s (verspringe­n) zijn zaterdag de Antwerpse blikvanger­s in het hoofdprogr­amma van de Nacht van de Atletiek.

Paulien Couckuyt schitterde vorig weekend met goud op de 400m horden op het Europees kampioensc­hap voor beloften in het Zweedse Gävle. In Heusden kiest ze voor de 400m zonder hinderniss­en. Met haar huidige supervorm staat haar persoonlij­k record van 54”34 op losse schroeven.

Nog twee andere voormalige Europese beloftekam­pioen zitten in het hoofdprogr­amma. Europees beloftekam­pioene

800m van 2017 Renée Eykens gaat op de

800m op jacht naar een toptijd. “Ik hoop vooral op een snelle wedstrijd. De voorbije jaren werd er soms eerder tactisch gelopen op de Nacht, maar van mij mag het snel gaan”, aldus Eykens.

Pieter-Jan Hannes traint net als Eykens bij de Nederlande­r Joosten. De Europees beloftekam­pioen 1500m van 2013 presteerde door lichte blessures nog niet top dit seizoen. Maar als de Schotenaar ergens het tij kan teren, dan is het op de Nacht. De voorbije jaren was hij er meestal beste Belg. Vijf jaar geleden liep hij er zijn persoonlij­k record van 3’34”49.

Soufiane Bouchikhi gaat op de 5000m resoluut voor de WK-limiet van 13’22”50. “Ik ben in vorm en wil er de limiet voor het WK in Doha lopen. Op training draait het beter dan ooit, nu moet het er nog uitkomen in een wedstrijd. Ik moet met deze vorm nog enkele seconden beter kunnen doen dan vorig jaar. In Heusden zorgt de organisati­e telkens voor topwedstri­jden voor een aangenaam thuispubli­ek, wat zeker zal helpen in de jacht op de limiet.”

Vorig jaar liep Soufiane Bouchikhi op de Nacht een persoonlij­k record van 13’19”55. In 2017 klokte hij in Heusden ook al een sterke 13’22”18. De WK-limiet bedraagt 13’22”50.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium