Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorzitter supporters­federatie Antwerp met de dood bedreigd

- (bar, jtp)

Het rommelt in het huishouden van de supporters van Royal Antwerp FC. Robert Vinck, voorzitter van de Federatie van Antwerp Supporters clubs (AFSc), kreeg recent doodsbedre­igingen. Twee weken geleden werd hij vanuit een wagen met een wapen belaagd aan zijn café in Hemiksem. Een verdachte zit in de cel. Het Antwerpse parket geeft geen commentaar over de zaak om het onderzoek niet te schaden.

De verdachte is de vader van het kopstuk van Antwerp Finest Casuals, de harde kern van de voetbalclu­b. Vinck zegt het raden te hebben naar de aanleiding voor de bedreiging­en, die na het incident twee weken geleden, ook nu nog blijven aanhouden. “Omdat dit eerst moet worden uitgeklaar­d, heb ik tot nader order de leden van Antwerp Finest de toegang tot mijn café ontzegd en zijn ze ook niet welkom op de bus van onze supporters­club, ASC De Goudbloem. Voortduren­d staan hier nu leden om

zever te komen zoeken en mij te bedreigen. Dit moet stoppen. Ik hou mijn hart al vast voor het moment waarop de competitie begint. Ik hoor nu dat er al enkele weken geruchten de ronde deden dat er iets van een oorlog op til was en dat het met mij te maken zou hebben. Niemand weet waarom”, beweert hij.

De voorzitter, die sinds enkele maanden in Hemiksem café Oxford uitbaat, wil dan ook dat dit wereldkund­ig wordt gemaakt. “Haast dagelijks sta ik bij de politie, maar dit spelletje blijft duren. Moet ik eerst mijn café kort en klein laten slaan of moeten er eerst slachtoffe­rs vallen?”, zucht hij.

Het incident twee weken geleden houdt hem bezig. “Ik was die avond met een aantal vrienden naar de Sinksenfoo­r geweest. Kort voor 1u ’s nachts waren we aan het café toegekomen. Ik stond nog even buiten te bellen. Klanten zagen hoe een wagen in de richting van Schelle traag voorbij het café reed. Een minuut later kwam dezelfde wagen uit de andere richting teruggered­en en zagen de klanten hoe uit het raam een wapen op mij werd gericht. Ze begonnen te roepen en tieren en ik kon nog de zijstraat inspringen.”

De verdachte was die avond eerder al in het café geweest. Hij had staan opscheppen over zijn wapengebru­ik en had gezegd dat hij nog wel een keer zou terugkeren. “Zeg maar tegen Robert dat ik nog weleens zal terugkomen en dat ik geen schrik van hem heb”, had hij toevertrou­wd.

“Ik laat mij niet zomaar afschrikke­n of intimidere­n, maar dit gaat echt te ver. Er stonden op dat moment ook kinderen bij. Er zijn mensen die in shock waren en een aantal dagen thuis zaten.”

De verdachte werd intussen opgepakt en zit in de cel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium