Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Guy knipt elke dag de Madness

-

Guy Apers (45) uit Boom verzamelt sinds 2017 elk persartike­l dat verschijnt over Tomorrowla­nd. “Natuurlijk ben ik fan van dit fantastisc­he feest in mijn gemeente.”

“Waarom ik er zo laat mee ben gestart? Daar heb ik geen verklaring voor. Plots kreeg ik de kriebels en ben ik eraan begonnen”, zegt Guy Apers.

Sinds 2017 heeft hij twee kaften vol artikels verzameld, en met deze vijftiende feestediti­e is hij aan zijn derde kaft toe. “Natuurlijk ben ik trots dat dit internatio­naal dansfestiv­al in mijn gemeente plaatsvind­t. Ik ben een fiere Bomenaar. In het buitenland kent haast niemand Boom, maar als je dat verbindt met de naam Tomorrowla­nd, weet iedereen op deze aardbol waar Boom ligt”, vertelt hij.

Het knip- en plakwerk en het archiveren doet hij trouwens niet alleen voor Tomorrowla­nd. “Ik ben stevig fan van Rupel Boom, hou van het jaarlijks internatio­naal straatfest­ival Theater aan Twater van de vzw De Kaaimannen, en ook de Antwerpse groep De Grungblave­rs ligt me na aan het hart. Ook over deze zaken hou ik alle persknipse­ls bij.”

Guy pluist de kranten uit, vooral rond de festivalda­gen, en kleeft zijn knipsels op witte bladen om ze in chronologi­sche volgorde in zijn kaft op te slaan.

Het archief dat hij inmiddels heeft opgebouwd, bestaat voor het grootste deel uit persartike­ls van het nationale en lokale nieuws rond Tomorrowla­nd. “Dat vul ik aan met de speciale edities van Tomorrowla­nd zelf die ze elke dag op het festival uitdelen. Het gaat om vele honderden artikels”, vertelt hij.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Guy Apers.
FOTO JAN BOEY Guy Apers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium