Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Was dat de echte?”

Prins Laurent gaat met vrouw en dochter eten in nieuw restaurant L’Angolino

- Prins Laurent was redelijk onverwacht met vrouw en dochter te gast op The Day Before Tomorrow. Na het optreden van Gers Pardoel trok het drietal naar het Schotense restaurant L’Angolino, dat pas tien dagen open was. JAN BRYS

Prins Laurent was redelijk onverwacht met vrouw en dochter te gast op The Day Before Tomorrow. Na het optreden van Gers Pardoel trok het drietal naar het Schotense restaurant L’Angolino, dat pas tien dagen open was.

Na Gers Pardoel wilde de prins een hapje gaan eten. Toevallig stond de Schotense bouwondern­emer Jef Van Gastel in zijn buurt. Jef, een kennis van iemand uit de entourage van Laurent, kreeg de vraag waar de prins best iets kon gaan eten. De voorkeur ging naar een Italiaan. Jef Van Gastel stelde meteen L’Angolino in Schoten voor, een restaurant­je dat pas tien dagen open is.

Grap

“Toen ik het telefoontj­e kreeg met de vraag of prins Laurent iets kon komen eten, dacht ik meteen dat het een grap was. De telefoon ging om 20u en ze wilden iets eten rond 21.30u. Het was geen grap, de prins kwam hier inderdaad aangereden, hij zat zelf aan het stuur en had zijn vrouw Claire, zijn dochter Louise en nog twee dames bij”, zegt Thomas Gysels, die samen met Sebastien Delforge L’Angolino uitbaat. “We hadden binnen een tafeltje vrijgehoud­en, maar hij wilde liever buiten zitten. Hij bestelde een gewone spaghetti bolognaise. Pas op, hoor, zei hij, want ik heb Italiaanse roots. Ik heb hem toen geantwoord dat we Italiaanse koks in de keuken hebben. Zijn dochter Louise nam een pizza margherita en zijn echtgenote Claire bestelde alleen enkele hapjes. Ze waren zeer vriendelij­k en wees gerust, ze hebben betaald. Ze waren blijkbaar tevreden over de keuken en de bediening. Eigenlijk beseften we niet goed wat ons overkwam”, zegt Thomas.

“Plezante verrassing”

“Ze hebben nier een uurtje gezeten. De zaak zat nog goed vol. Toen het gezelschap vertrokken was, vroegen de mensen me een beetje ongelovig of dat de echte Laurent was. Voor ons is dit in ieder geval een plezante verrassing geweest. We zijn nog geen twee weken open en we krijgen al een prins op bezoek”, zegt Thomas. L’Angolino heeft een gevarieerd­e kaart met allerlei Italiaanse specialite­iten. Er is een aparte pizzabakke­r aan het werk in de keuken. Thomas en Sebastien hebben de bruine kroeg die daar vroeger gevestigd was helemaal opgefrist. De koks komen uit Bari, de hoofdstad van Puglia. Het restaurant bevindt zich aan de Villerslei 12, in het centrum van Schoten.

 ??  ?? Thomas Gysels, Donato Altomare, Vincenzo Turturro en Mimo Dipiero.
Thomas Gysels, Donato Altomare, Vincenzo Turturro en Mimo Dipiero.
 ?? FOTO JAN BRYS ?? Prins Laurent ging gewillig op de foto met de uitbaters en personeel van L’Angolino.
FOTO JAN BRYS Prins Laurent ging gewillig op de foto met de uitbaters en personeel van L’Angolino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium