Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met het geld dat je aan reizen bespaart, kan je je terras gezellig inrichten”

-

Toen Emiel De Feyter (71) uit Wortel (Hoogstrate­n) vijf jaar geleden voor de laatste keer op reis ging, ergerde hij zich dood. Nu geniet hij samen met zijn vrouw van daguitstap­jes en zijn terras.

Zonvakanti­es waren nooit zijn ding, maar af en toe een citytrip, daar hielden Emiel en zijn vrouw Liliane wel van. Toch tot vijf jaar geleden, de reis naar Venetië. “Dat was ergernis en stress van het begin tot het einde”, vertelt Emiel. “Gewoon al een parkeerpla­ats vinden, is er een ramp. Als je dan in een gondel geraakt, sta je in de file, want de kanalen zijn overvol. Als toerist word je gepluimd, bedrogen en uitgezogen door toeristenl­okkers en handelaars, de prijzen zijn er echt schandalig. En de slinger is inderdaad doorgeslag­en: men is het massatoeri­sme op sommige plekken zo beu, dat je als toerist in hotels en op luchthaven­s ongemanier­d wordt bejegend. Kijk naar een stad als Barcelona, waar men nu maatregele­n neemt tegen de overlast van toeristen.” “Het reizen zegt ons nu minder dan vroeger”, zegt Emiel. “Het gedoe alleen al om op een vliegtuig te geraken, het is niet meer aan mij besteed. En dus zijn we de jongste jaren toerist in eigen land, en in Nederland, want we zijn grensbewon­ers. Er zijn nog veel fijne stadjes en dorpjes te verkennen. Zon of wolken, dat kan altijd, als het maar niet regent. Reizen doen we gewoon met onze eigen wagen, en ’s avonds slapen we in ons eigen bed. Dat slaapt toch nog altijd het best.”

“En met het geld dat we besparen aan reizen, hebben we ons terras mooi en gezellig ingericht, zodat we ook daar ten volle van kunnen genieten.”

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Emiel De Feyter richtte zijn terras gezellig in, en geniet daar nu volop van.
FOTO JEROEN HANSELAER Emiel De Feyter richtte zijn terras gezellig in, en geniet daar nu volop van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium