Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Romeo’s zorgen voor sfeer op eerste dag Schlagers zetten Moose Bar op stelten

- REBECCA VAN REMOORTERE

Tiësto, Eric Prydz, Benny Benassi én De Romeo’s. De line-up van Tomorrowla­nd was op z’n minst gezegd gevarieerd de eerste dag. Tot grote verbazing van zowel het publiek als de zangers zelf, kreeg het jolig trio een plaats op het grootste dancefesti­val ter wereld.

Op nog geen honderd meter van het hoofdpodiu­m was het vrijdag rond 20u aan Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi. Zij kregen de dankbare taak om het schlagerge­halte op het festival naar ongekende hoogtes te tillen in de Moose Bar, een groot uitgevalle­n après-skihut.

Dat De Romeo’s heel de mainstage zouden kunnen plat spelen is misschien overdreven, maar veel zal het niet schelen. Het is drummen voor een plaatsje in de Moose Bar, zo’n kwartier voor het trio begint. Binnen zit de hut tot de nok vol en buiten hoopt een massa bij elkaar in de hoop nog een glimp op te vangen van de Vlaamse wereldster­ren. Vergeet Martin Garrix en co, de meeste sfeer van heel De Schorre is in de veel te kleine Moose Bar te vinden.

“Garantie voor sfeer”

Van heel het internatio­nale karakter van Tomorrowla­nd schiet in de Moose Bar niet meer veel over. Belgen en een paar Nederlande­rs laten de rest van het festival heel even voor wat het is, de buitenland­ers liever niet.

“Ik zag De Romeo’s al eens op het Schlagerfe­stival en weet dat ze garant staan voor sfeer. Hier is minstens evenveel sfeer dan op de rest van het festival”, vindt de Vlaamse Matthias Allory (22). Het optreden van De Romeo’s wordt voorgegaan door schlagerhi­ts als Snolleboll­eke, Ik voel me zo verdomd alleen en Johnny Däpp.

Ook dan was de Vlaamse Isabelle Vermander (40) present. Zij zou wel veel liever heel de dag in de Moose Bar doorbrenge­n. “We zijn onze dag hier begonnen. Als het van mij zou afhangen, zou ik hier heel de dag kunnen blijven. De ambiance is fantastisc­h.”

Ook Antwerpena­ar Rob Wattelé (34) is er als de kippen bij om voor De Romeo’s. “Ik kom in de eerste plaats naar hier om een filmpje te maken voor mijn schoonoude­rs. Zij zijn enorme fans. Maar ik wou het optreden zelf ook zeker niet missen. Ambiance verzekerd”, aldus Rob. Afsluiten doen de drie sfeermaker­s met hun nieuwe single Het is

een nacht en hun hit Viva De Romeo’s. De Moose Bar keelt mee. Je kunt ze serieus nemen of niet, maar De Romeo’s kroonden zich vrijdag per ongeluk wel tot sterren van de dag.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? De Romeo’s bouwen een stevig feestje in de Moose Bar.
FOTO KOEN BAUTERS De Romeo’s bouwen een stevig feestje in de Moose Bar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium