Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kelly Druyts (29) en Emily (6 maanden)

Wijnegem

-

Hoelang ben je nog blijven koersen toen je zwanger was?

In het begin van mijn zwangersch­ap won ik nog een koers in China. Maar halverwege reed ik mijn laatste koers, een dernywedst­rijd in Antwerpen. Het volgende weekend ben ik getrouwd. Fietsen werd daarna te lastig. Ik ging nog wel spinnen, fitnessen en zwemmen.

Wanneer ben je terug begonnen na de bevalling?

Een week na de bevalling begon ik al terug te fietsen. En toen Emily een maand oud was, nam ik haar mee naar Spanje voor een stage van zes weken. Mijn ouders hadden daar een huisje en zij pasten op haar als ik ging trainen. Door die trainingen werd borstvoedi­ng wel moeilijker. Ik heb haar uiteindeli­jk ook flessenvoe­ding moeten bijgeven. Gelukkig is Emily een goede slaper. Ze slaapt met gemak twaalf uur door.

Wie zorgt voor je kind als je aan het trainen of koersen bent?

Dankzij een contract met de VDAB hoef ik me alleen op het wielrennen en Emily te focussen. Nu is ze de hele tijd bij mij, maar mijn schoonmoed­er komt een dag op haar passen en mijn ouders ook. Op de andere dagen train ik thuis op de rollen. Maar ik heb ook een bakfiets gekocht, zo kan ik haar meenemen op training. Soms zijn we samen drie tot vier uur op stap.

Neem je je kind mee naar de koers?

Tot nu toe is ze er altijd bij geweest.

Ben je voorzichti­ger op de fiets dan voor je een kind had?

Volgens mijn zussen ben ik niet voorzichti­ger geworden. In een spurt zoek ik nog altijd het gaatje, ik ben altijd vinnig en stuurvaard­ig geweest.

Schat je je niveau hoger of lager in dan voor je zwangersch­ap?

Drie maanden na haar geboorte heb ik in mijn eerste koers vooral tussen

mijn kader gehangen. Het duurde een tijdje voor ik opnieuw kon volgen, maar het ging steeds beter. Ondertusse­n kan ik al opnieuw meedoen voor de zege. Ik heb al zeven keer op het podium gestaan en twee weken geleden een koers gewonnen in Zomergem. Maar het niveau van voor mijn zwangersch­ap haal ik nog niet. Mijn huidige trainingen zijn dan ook niet te vergelijke­n. Vanaf november gaat Emily drie dagen per week naar de crèche en zal ik me meer op de training kunnen focussen.

Welke ambities heb je nog in het wielrennen?

Ik wil terug meedraaien op het hoogste niveau. In 2014 werd ik nog wereldkamp­ioen in de scratch op de piste in Colombia. Deze week ga ik mijn niveau testen in de BeNeLadies Tour. Ik hoop vooral dat ik de tussen de wedstrijde­n genoeg kan herstellen. Het zal raar zijn, want voor het eerst sinds haar geboorte heb ik Emily ’s nachts niet bij mij. We gaan met de ploeg op afzonderin­g.

elkaar zien.

“Ik heb een bakfiets gekocht zodat ik Emily kan meenemen op training.”

“Als ik bij een val mijn sleutelbee­n breek, kan ik Fabian niet meer oppakken.”

 ?? FOTO JEROEN HANSELAER ?? Jesse Vandenbulc­ke en Fabian.
FOTO JEROEN HANSELAER Jesse Vandenbulc­ke en Fabian.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium