Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wellens houdt stand, maar ziet Pinot naderen

-

Lucien Van Impe is met zijn zeventig stuks nog voor een paar jaar hors categorie, maar het ziet er naar uit dat Tim Wellens de zeventien bollentrui­en van Peter De Clercq wel zal kunnen evenaren. Hij zit nu al aan dertien stuks. Zaterdag glipte hij handig mee in de vroege vlucht en hield met een stevig sprintje Vincenzo Nibali af op de Col du Soulor. Goed voor tien bergpunten.

Gisteren wilde Wellens opnieuw punten scoren op de eerste cols, maar hij miste de vluchtgroe­p van 38 renners. “Ik heb iets te veel energie gestoken in het meespringe­n met een paar renners. Ze bleven echt lang koersen en ik moest het peloton al snel laten rijden omdat de benen vol liepen.” Wellens kende een paar moeilijke momenten en kwam meer dan 29 minuten na Simon Yates binnen. In het bergklasse­ment ziet hij Thibaut Pinot naderen tot op veertien punten. “Ik kan nog altijd bergkoning worden, maar ik zal ervoor moeten knokken. Al denk ik niet dat Pinot bezig is met dat bergklasse­ment, maar eerder met het algemene klassement”, is de renner van Soudal Lotto hoopvol.

Dinsdag en woensdag zijn er onvoldoend­e punten te winnen om een bedreiging te vormen. Donderdag, vrijdag en zaterdag wel. “Vooral donderdag en vrijdag worden beslissend”, doelt Wellens op de beklimming­en van de Izoard en de Iseran halfweg de etappe. Beide zijn cols van buiten categorie. Wie er eerste boven komt, pakt telkens twintig punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium