Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dringend versterkin­g nodig

- THOMAS STANDAERT

Geen historisch­e ‘treble’ voor KV Mechelen, wel een droge 3-0-nederlaag in de Supercup als startschot van het nieuwe seizoen. KV Mechelen weet na het bezoek aan de Genkse landskampi­oen waar het staat op vijf dagen van de competitie­start: nog niet bijzonder ver. Voor Wouter Vrancken mogen de versterkin­gen stilaan komen. “En liever vroeg dan laat.”

De Supercup blijft de enige ontbrekend­e Belgische trofee in de prijzenkas­t van KV Mechelen. In een halfvolle Luminus Arena zat een derde prijs in vier maanden er nooit echt in voor Malinwa. KV begon slap en moest al na een kwartier achtervolg­en toen Verrips een vrije trap van Benson slecht wegwerkte en Dewaest een eerste keer liet scoren. “We zijn met te veel respect aan de match begonnen”, sprak Vrancken. “We stonden toe te kijken in plaats van de zaken aan te pakken. Pas na de 1-0 zijn we beginnen te geloven in onze kansen.” KV voerde zelfs even de forcing tegen de kamdagen pioen maar Engvall miste de beste kans op de gelijkmake­r.

Killer Dewaest

Een kwartier na de rust sloeg Genk opnieuw toe via Dewaest. De Genkse kapitein had op stilstaand­e fases geen kind aan Peyre en had zelfs een hattrick kunnen scoren. “De manier waarop wij die tegengoals slikken is jammer”, sprak Vrancken. “Als we niet gepakt worden op die stilstaand­e fases, dan had ik het nog wel eens willen zien. Dan hadden we meer weerwerk kunnen bieden. Maar goed, de overwinnin­g van Genk is zeker en vast verdiend.” Vanzeir dikte de score in het slot nog aan. Corryn had daarvoor nog pech met een schot op de paal.

“Op papier verzwakt”

Helemaal mislukt kunnen we de generale repetitie voor de competitie­start echter niet noemen. De manco’s in de huidige kern - een fysiek sterke verdediger, een lopende middenveld­er en een zuivere flankaanva­ller - werden glashelder blootgeleg­d. De sportieve leiding van de club heeft nog welgeteld vijf om ze weg te werken. Vrancken: “Als we de ploeg van de Supercup vergelijke­n met de kampioenen­ploeg van vorig seizoen, dan zijn we op papier verzwakt. Dat is de realiteit. Mera, De Witte en Matthys zijn weg en voorlopig is er nog niemand in hun plaats gekomen. Oké, we hebben Bateau, maar

“Wat meer concurrent­ie op sommige posities zou zeker geen kwaad kunnen.” Wouter Vrancken Coach KV Mechelen

op hem moeten we nog twee weken wachten.”

Een noodkreet wil Vrancken zijn dringende oproep om versterkin­g niet noemen, maar dat er van de coach wat vaart achter de transferdo­ssiers mag gezet worden is duidelijk.

“Ik hoop dat we de leemtes in onze kern zo snel mogelijk kunnen opvullen. Liever vroeg dan laat. We voelen aan de groep dat het nodig is om iedereen scherp te houden. Wat meer concurrent­ie op sommige posities zou zeker geen kwaad kunnen. Omdat we met twee afwezigen (de zieke Kaya en geblesseer­de Tainmont, red.) zaten, moesten we Schoofs al naar rechts halen. Dan is het wel duidelijk dat we op dit moment niet veel weelde hebben.”

Op specifieke namen van mogelijke versterkin­gen - Vanzeir en Kayembe - wilde Vrancken niet ingaan. “Er liggen een paar namen op tafel. Ik hoop vooral dat we een paar van die dossiers snel kunnen afronden. Liefst nog voor de competitie­start. De club is er alleszins volop mee bezig.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ontgoochel­ing en onbegrip bij Swinkels, Peyre, Van Cleemput en Corryn, Dewaest triomfeert na een van zijn twee treffers.
FOTO JEFFREY GAENS Ontgoochel­ing en onbegrip bij Swinkels, Peyre, Van Cleemput en Corryn, Dewaest triomfeert na een van zijn twee treffers.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium