Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vranckx en Bosiers vieren profdebuut

-

In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen mochten meteen twee Mechelse jonkies debuteren. Gaétan Bosiers (20) maakte tien minuten voor tijd zijn opwachting. In het slot van de partij proefde ook de amper 16-jarige Aster Vranckx van het hoogste niveau.

ASTER VRANCKX “Berge is ook maar een mens van vlees en bloed”

Voor Vranckx gaat het razendsnel. De jonge middenveld­er mocht de voorbereid­ing meedoen, vierde zijn eerste selectie en nu ook zijn eerste minuten. “Ik had niet verwacht dat die eerste speelkanse­n er zo snel zouden komen”, zei de tiener. “Toen de trainer me riep om in te vallen, voelde ik de stress wel wat opborrelen. Eens op het veld kon ik het van me afzetten.” Dat was er ook aan te zien. Vranckx liet zich meteen gelden en gaf Genks uitblinker Sander Berge een zetje. “Of ik onder de indruk was van hem? Niet echt. Hij speelde sterk, maar uiteindeli­jk is hij ook maar een voetballer van vlees en bloed.”

Vranckx viel in met kaalgescho­ren kopje, een gevolg van zijn ontgroenin­g in de A-ploeg. “Ik ben niet zo tevreden over het resultaat. Het is niet meteen wat ik wou, maar het hoort erbij.” (lacht)

GAÉTAN BOSIERS “In de basis starten speelde even door mijn hoofd”

Bosiers werkte net als Vranckx een sterke voorbereid­ing af. Had hij door het uitvallen van de zieke Kaya stiekem gedroomd van een basisplaat­s? “Het speelde even door mijn hoofd, want op stage had ik een goeie match (tegen RKC Waalwijk, red.) gespeeld als rechtsbuit­en. Op training zag ik echter dat de coach het anders zou oplossen. Ik moet ook realistisc­h blijven. Dit was een uitstekend moment om in te vallen. Een fantastisc­he beloning waar ik heel lang voor gewerkt heb. Want op het veld is de beleving toch nog helemaal anders dan op de bank of in het stadion.” (dige)

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium