Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zebra’s boven in Limburg

Sebastien Dewaest en Felice Mazzu bezorgen Genk Supercup

- (thst)

De kop is eraf. De eerste trofee van het nieuwe seizoen is voor RC Genk. De landskampi­oen kende weinig moeite met bekerwinna­ar KV Mechelen. Kersvers kapitein Sebastien Dewaest trakteerde Felice Mazzu, zijn ex-coach bij Charleroi, met twee goals op zijn allereerst­e beker. “Maar ik hoop er ook ooit eentje te winnen op het einde van een seizoen”, vertelde Mazzu.

Debuteren met zilverwerk. Felice Mazzu heeft zijn entree in de Genkse Luminus Arena niet gemist. Tegen een defensief KV zagen we in de Supercup het kampioenen-Genk van vorig seizoen aan het werk. Met veel balbezit, een vlotte balcircula­tie, een heersende Sander Berge - wat een héérlijke voetballer is dat toch - en veel bedrijvigh­eid op de flanken. KV zag sterretjes en onderging het grootste deel van de wedstrijd de wet van de sterkste. “En toch was deze wedstrijd moeilijker dan de uitslag doet vermoeden”, verraste Mazzu. “Persoonlij­k vond ik dit misschien wel de minste van onze laatste drie wedstrijde­n (4-1 tegen Maccabi Tel Aviv en 3-0 tegen Lokomotiv Zagreb, red.). Maar de winst is binnen. De Supercup is binnen en dat doet mij als coach veel plezier. Ik ben blij voor de club, de spelers en de fans.”

Mazzu weigerde categoriek om zelf nog maar het kleinste pluimpje op de eigen hoed te steken. “Zoals ik voor de match al zei is deze trofee de verdienste van het fantastisc­he werk wat hier vorig seizoen is geleverd door mijn voorganger.”

De coach hield het ook opvallend discreet tijdens de podiumcere­monie. “Dit is mijn eerste trofee. Ik zou dus niet eens weten hoe ik zoiets omhoog moet tillen”, lachte Mazzu nadien. “Natuurlijk is dit wel een leuke binnenkome­r, maar ik hoop toch ook ooit een trofee te kunnen winnen op het einde van een seizoen.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium