Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onze pronostiek

-

De Jupiler Pro League trekt zich weer op gang op 26 juli. Onze voetbalred­actie voorspelt op basis van de huidige informatie over de eersteklas­sers de eindstand voor het seizoen 2019-2020. Vandaag de nummers 9 en 10.

9. Charleroi

Op Charleroi begint er vanaf dit seizoen een nieuwe jaartellin­g: jaar 1 na Mazzu. Na een periode van hoogconjun­ctuur – drie keer Play-off 1 en zelfs één keer Europese voorrondes – staat deze voorbereid­ing vooral in het teken van vraagteken­s. Vraagteken­s waar niemand nog een antwoord op heeft.

Met Karim Belhocine haalde Charleroi een relatief onervaren trainer zonder palmares als hoofdcoach. De supporters morden al wat, want ging Mehdi Bayat niet iemand “van hetzelfde niveau als Felice Mazzu” halen? Maar Belhocine verdient tijd, in elke kleedkamer waar hij passeerde werd hij geroemd om zijn goeie band die hij met zijn spelers had. Tegelijker­tijd dreigt dat ook een valkuil te worden als hoofdcoach: nu is hij het die de keuzes maakt.

Het programma van Charleroi de eerste vijf speeldagen – Gent, Kortrijk, Antwerp, Zulte Waregem en Club Brugge – is ook al niet van de poes. Dus de Carolo’s gaan, in de strijd om Playoff 1, onmiddelli­jk weten waar ze aan toe zijn. En daar kan het schoentje weleens knellen.

De voorbereid­ing was nog geen onverdeeld succes en qua transfers blijft het erg stil in het Zwarte Land: Charleroi haalde enkel Modou Diagne, een Senegalese centrale verdediger die einde contract was, in de Ligue 2.

De Africa Cup zorgde ook voor een moeilijker­e voorbereid­ing: sterkhoude­rs Marco Ilaimahari­tra en Victor Osimhen trainden nog niet mee, al houdt men er binnen Charleroi geen rekening meer mee dat Osimhen nog voor de Waalse club zal spelen. Daartegeno­ver staat dan weer wel dat Charleroi met Massimo Bruno en Ryota Morioka over twee offensieve pionnen beschikt waarop sommige ploegen in Play-off 1 zelfs jaloers zouden zijn.

Kortom, het dreigt een moeilijk jaar te worden voor de Carolo’s. Momenteel nemen de vraagteken­s nog ruimschoot­s de bovenhand en lijkt een plek in Play-off 1 dit seizoen een utopie te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium