Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geslaagde generale repetitie

- KERSTEN STEURBAUT

Stijn Vreven kan met vertrouwen naar de competitie­start toeleven. De oefenmatch tegen Panathinai­kos werd op overtuigen­de manier gewonnen.

1. Holzhauser patron op middenveld

Een hele voorbereid­ing lang maakt Holzhauser al indruk. Tegen Panathinai­kos zette de Oostenrijk­er zijn troeven als patron op het middenveld extra in de verf. Met zijn balbehande­ling en vista lag de ex-speler van Austria Wien aan de basis van de meeste Kielse aanvalsgol­ven. Daarnaast brengt Holzhauser rust. Zijn traptechni­ek op stilstaand­e fases kon hij nog niet tonen, daarvoor moeten de Mannekes wachten tot de start van de competitie.

2. Saint-Louis maakt verschil met individuel­e flitsen

De eerste oefenmatch­en acteerde hij wisselvall­ig, tegen OFI Kreta en Panathinai­kos onderschei­dde de vinnige Saint-Louis zich met zijn individuel­e acties. Tegen de 20-voudige Griekse kampioen was de Franse flankspele­r goed voor een doelpunt en een assist, maar ook naast die beslissend­e acties zorgde hij met zijn dribbels en snelheid voortduren­d voor dreiging.

3. Vancamp is (bijna) klaar

Nog een opsteker: Vancamp stond zaterdag een uur tussen de lijnen. De aanvallend­e middenveld­er mikte na zijn kruisbandl­etsel op een terugkeer midden augustus, maar ruim tien dagen voor de opener tegen Lokeren oogt de ex-speler van Anderlecht bijna klaar voor het grote werk.

Extra spits blijft noodzaak

Noubissi sloot vorige week aan bij de groep, zaterdag zat de Kameroener in de tribune. Een terugkeer is niet voor meteen. Zo blijft een extra spits een noodzaak. Placca pikte zaterdag wel z’n doelpuntje mee, maar als eenzame spits in het centrum had de Togolees het moeilijk om zijn stempel te drukken. Placca komt het best tot z’n recht als hij ruimte krijgt, die zal er in 1B niet altijd zijn.

BEERSCHOT: Vanhamel - Halaimia (83’ Dudouit), Prychynenk­o, Seigers (86’ Bourdin), Vorogovski­y - Maes (75’ Sanusi), Holzhauser, Vancamp (62’ Tissoudali) - Brogno (83’ Bugridze), Placca (71’ De Keersmaeck­er), Saint-Louis DOELPUNTEN: 33’ Saint-Louis 1-0, 55’ Vergos (strafschop) 1-1, 68’ Placca 2-1 TOESCHOUWE­RS: 2.000

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Saint-Louis scoorde en liet een goede indruk achter.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Saint-Louis scoorde en liet een goede indruk achter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium