Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zie wel waar ik uitkom”

Elyne Boeykens klopt Axana Mareen in volledige TC Gym-finale in hoogste vrouwenree­ks

- PATRICK CEULEMANS

De eerste reeks (vrouwen) van het Belgian Circuit op TC Gym in Schoten bracht een clash tussen de thuisspeel­sters Elyne Boeykens en Axana Mareen. Boeykens won tegen haar clubgenote in twee sets.

TC Gym presenteer­de opnieuw een week van toptennis in Schoten. Dat de finale in vrouwen 1, meetellend in het Belgian Circuit, een clash tussen twee thuisspeel­sters was, vormde voor de wedstrijdl­eiders Kevin Beyens en Frank Meersmans de kers op de taart. Elyne Boeykens, die vorig jaar ongenaakba­ar was in het Belgian Circuit en de Masters won, domineerde tegen clubgenote Axana Mareen de eerste set en won die met 6-2. “Het was een mooie, maar vooral zware finale. Axana speelde knap. In de tweede set was het een dubbeltje op zijn kant en won ik pas na een tiebreak (7-6)”, zei Boeykens, die na De Panne en Brussel haar derde titel in het Belgian Circuit op haar naam schreef.

Ze heeft meteen in de ranking van vrouwen 1 de leiders Sofie Oyen (GT Tessenderl­o) en Lara Salden (TC Embourg) in het vizier. “Ik bekijk het week per week en zie wel waar ik uitkom. Deze week speel ik op Odrimont en dan is er een weekje rust”, aldus een stralende Boeykens.

In mannen 1 (Belgian Circuit) ging de eindwinst naar Arnaud Destrebecq. De speler van R. Fayen-Bois TC (Jupille-surMeuse) won na een driesetter met 6-3, 1-6, 6-1 van Philip De Vetter van TC Beckhand (Beveren).

Mareen en Dugailly op Sporting Hove TC Axana Mareen gaf haar sprankelen­de week (met een finaleplaa­ts op TC Gym) nog wat

meer glans door de eerste reeks van Sporting Hove TC op haar palmares bij te schrijven. Mareen won met 6-2, 6-3 van Klaartje Van Baarle (TC Forest Hills, Wommelgem).

Jelle Dugailly maakte het feest voor TC Gym compleet. De speler uit Schoten zegevierde op Sporting Hove TC in de eerste reeks bij de mannen (Belgian Circuit). Dugailly was in de finale net iets sterker dan Gianni Moschella (K.T.C. Diest ): 7-5, 1-6, 6-1.

De Antwerpse criteriums­pelers en -speelsters kunnen deze week in de eigen provincie in de eerste reeksen van het Belgian Circuit punten sprokkelen op het altijd sfeervolle tornooi van De Lusthoven in Arendonk.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Axana Mareen (links) en Elyne Boeykens voor ze op TC Gym in Schoten aan hun finale begonnen. Boeykens haalde het in twee sets.
FOTO KOEN FASSEUR Axana Mareen (links) en Elyne Boeykens voor ze op TC Gym in Schoten aan hun finale begonnen. Boeykens haalde het in twee sets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium