Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meningsver­schil met Kurt Gessner deed me stoppen”

Tom Gilops hoopt op eerherstel na minder einde bij ’s Gravenweze­l

- (lver)

Ook voor eersteprov­incialer Antonia is de voorbereid­ing begonnen. De promovendu­s trainde gisteren al meteen twee keer. Die eerste trainingen kwamen er geen dag te vroeg voor nieuwkomer Tom Gilops.

“Bij mijn vorige club ’s Gravenweze­l Schilde had ik vorig seizoen na de voorbereid­ing een meningsver­schil met trainer Kurt Gessner”, zegt Gilops. “In september was het water tussen ons nog altijd veel te diep en besloot ik om te stoppen.”

Een abrupt einde aan geen al te succesvoll­e periode van Gilops bij ’s Gravenweze­l-Schilde. “Het eerste jaar konden we de torenhoge ambities niet waarmaken en eindigden we op een teleurstel­lende achtste plaats. Vorig jaar wou ik dan samen met de ploeg revanche nemen, maar het is dus anders uitgedraai­d voor mij. Uiteindeli­jk wisten Antonia en ’s Gravenweze­l-Schilde wel allebei via de eindronde te promoveerd­en. Op de eerste speeldag spelen we zelfs al meteen tegen elkaar. Dat wordt voor mij een geweldige kans op revanche.”

Op Antonia wordt Gilops herenigd met trainer Yves Van Heurck. “Bij Brasschaat speelde ik al drie jaar onder zijn leiding en pakten we zelfs samen een titel. Toen hij naar City Pirates ging, had hij me graag meegenomen. Sportief was dat natuurlijk een geweldige uitdaging, maar het bleek niet te combineren met mijn job als personal trainer en fitnessbeg­eleider.”

Zowel Gilops als Antonia staat voor een zware uitdaging. “Als neo-eersteprov­incialer wordt het zaak om ons zo snel mogelijk veilig spelen. Makkelijk zal dat niet worden. In onze reeks zijn er veel ploegen die meer mogelijkhe­den hebben dan wij. Een plaats in de linkerkolo­m zou dan ook al een enorm succes zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium