Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een bouwvergun­ning moet je respectere­n”

Buurtcomit­é uit ongenoegen over rooien van 14 bomen

- (mads)

Eerder deze maand was er al groot ongenoegen over het aangekondi­gde snoeien van de rode beuk aan het voormalige gemeenscha­pscentrum Lepelhof. Nu blijkt dat er aan de naastgeleg­en oprijlaan naar het kerkhof ook nog eens veertien bomen zullen verdwijnen, luidt het buurtcomit­é de alarmbel.

Op de plaats waar nu het Lepelhof staat, bouwt De Ideale Woning weldra 22 appartemen­ten met een ondergrond­se parking. Vorige week kregen de buurtbewon­ers een brief van het stadsbestu­ur, waarin sprake is van het kappen van veertien bomen aan de oprijlaan naar het kerkhof.

“Een schande”, zegt Harry Herkes van het buurtcomit­é. “In de bouwvergun­ning staat duidelijk dat er maar één boom zal verdwijnen: de laatste in de rij, waar de inrit van de ondergrond­se parking zal komen. We worden gewoon voor een voldongen feit gesteld, het rooien van de bomen is gepland voor een van de volgende dagen.”

In de brief aan de omwonenden van het Lepelhof, stelt burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) dat de bomen niet bewaard konden blijven. “In totaal zullen zestien bomen gerooid worden. Na het beëindigen van de werken, komen er 24 nieuwe. Daarnaast zorgen we voor lagere beplanting, waardoor het plein in de toekomst een groener karakter krijgt, eenvormig met de dreef naar de begraafpla­ats.”

Herkes neemt geen vrede met die uitleg. “Een bouwvergun­ning moet gerespecte­erd worden. We hebben al verschille­nde keren geprobeerd om in overleg te gaan met het stadsbestu­ur en De Ideale Woning. Helaas zijn onze noodkreten elke keer in dovemansor­en gevallen.”

 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? De bomen naast het Lepelhof zullen weldra verdwijnen.
FOTO MARC DE SWERT De bomen naast het Lepelhof zullen weldra verdwijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium