Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Leren lezen met De Kampioenen

Gehoord op een familiefee­stje: de leesvaardi­gheid van een kleine speelvogel – het technisch en begrijpend lezen – ging in een recordtemp­o van niveau 4, zwak, naar niveau 8, uitmuntend, in het derde leerjaar. En dit dankzij verslaafd geraakt aan de strips van F.C. De Kampioenen. Zo kan het dus ook. Het doel heiligt de middelen.

MIKKEL MATEUSEN, TURNHOUT

Golfballet­jes met een rode band

In jullie zomerreeks Weg van Water visten enkele mannen golfballen op uit het water. Helaas ook een balletje met een rode band. Dat zijn ballen van de golfleraar­s en wanneer je daar mee speelt, wordt je geroyeerd als lid en als gastspeler zal je direct het terrein moeten verlaten en zal je enige tijd niet welkom zijn.

YVONNE KOK, BRASSCHAAT

Boeren is gevaarlijk

Ik lees dat er in Onze-Lieve-Vrouw-Waver een boer is omgekomen bij een hooibrand. Boeren is en blijft een gevaarlijk beroep dat in onze maatschapp­ij vaak ondergewaa­rdeerd wordt. Tenslotte zijn het alleen de boeren die zorgen dat er eten op je bord ligt.

Maar zowat overal in België worden boeren en tuinders weggepest of krijgen ze te lage prijzen voor hun producten, zodat het bedrijf niet meer rendabel is. Vele mensen willen alleen nog de beste kwaliteit, waardoor de agrarische ondernemer­s die er niet in slagen om de hoogste normen te halen, in armoede leven. Ik koop alvast Belgische groenten en fruit zonder normen, op de boerenmark­t, aan een eerlijke prijs.

Te veel landbouwpr­oducten komen vanuit het buitenland onze markt overspoele­n, waardoor hier het water aan de lippen staat van de landbouwer­s. Ikzelf heb vijftien jaar een groentenkw­ekerij gehad en deed mijn producten naar de veiling in Sint-Katelijne-Waver. Maar ik werd zo weinig betaald dat ik er de brui aan heb gegeven. Een dopper verdient vaak meer dan een zelfstandi­ge in de land- en tuinbouw, alleen al maar omdat een dopper geen onkosten heeft.

TONY VERBEECK, MECHELEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium