Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit beïnvloedt mijn transferke­uze niet”

DANTE VANZEIR op de korrel genomen door Mechelse fans wegens passage bij Beerschot

- DIEDERIK GEYPEN

De eerstvolge­nde versterkin­g van KV Mechelen wordt misschien wel Dante Vanzeir. De 21-jarige aanvaller scoorde zaterdag de 3-0 voor RC Genk. Meteen zijn laatste wapenfeit voor de landskampi­oen, want de youngster staat voor een nieuwe uitleenbeu­rt. Of hij bij KV Mechelen dan wel WaaslandBe­veren neerstrijk­t, weten we spoedig. “Mijn keuze staat voor 90 procent vast”, aldus Vanzeir.

Na de Supercup-winst benadrukte Vanzeir nog een keer dat hij sowieso wordt uitgeleend om elders een extra jaar ervaring op te doen. KV Mechelen en Waasland-Beveren zijn nog in de running. “Ik hoop snel de knoop door te hakken, zodat ik nog voor de competitie­start bij mijn nieuwe club kan aansluiten. Mijn keuze is voor 90 procent gemaakt.”

Vorige week lieten we al weten dat Malinwa doorduwt voor Vanzeir. De promovendu­s wil de beloftevol­le spits huren met een aankoopopt­ie. “KV Mechelen is een aantrekkel­ijke club met een stadion dat altijd vol zit. Maar je moet alle voor- en nadelen van elke club op een rijtje zetten alvorens te beslissen.”

‘Ratten buiten’

Vorig seizoen voetbalde Vanzeir op uitleenbas­is bij Beerschot, en dat is men bij de Kakkers nog niet vergeten. Toen hij inviel voor Ally Samatta, riepen de meegereisd­e Mechelse fans

‘Ratten buiten’. “Ik heb het ook gehoord toen ik op het veld kwam”, gaf Vanzeir toe. “Het is normaal dat er een beetje ‘gespeeld’ wordt met mij, maar dat zijn extrasport­ieve zaken die vooral tussen de fans en de club spelen.”

Heeft Vanzeir, afgelopen jaar goed voor 17 goals en 4 assists, nu het gevoel gekregen dat hij niet welkom is Achter de Kazerne? “Neen, helemaal niet. Het is slechts een deel van de fans dat hier zat, niet de hele achterban. Dit zal mijn keuze niet beïnvloede­n, integendee­l. Ik vind het net een extra aanmoedigi­ng om mijn kunnen te tonen, mócht ik naar Mechelen gaan.” Naar verluidt wordt nog louter onderhande­ld over de afkoopsom in het huurcontra­ct.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium