Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10. Sint-Truiden

- GUNTER SCHOOFS

Iedereen keek in Haspengouw uit naar de transferda­den van de Japanse clubeigena­ar DMM.com. Vorig seizoen leverde coach Marc Brys fantastisc­h werk in SintTruide­n, pas op de slotspeeld­ag van de reguliere competitie greep STVV naast een ticket voor Playoff 1. Intussen zijn wel een pak sterkhoude­rs vertrokken. Tomiyasu werd voor een recordbedr­ag van negen miljoen euro getransfer­eerd naar het Italiaanse Bologna, Kamada verhuisde via eigenaar Frankfurt naar Stuttgart en De Sart pakte zijn biezen richting Antwerp. Boli is er nog, maar het is duidelijk dat hij zijn zinnen heeft gezet op een nakend vertrek.

Waardige vervangers kwamen er nauwelijks en dus zit

Marc Brys met de handen in het haar. Er kwam een Vietnamese superster, althans in zijn thuisland, maar Cong Phuong heeft zeeën van tijd nodig om zich te kunnen ontwikkele­n in Europa. Idem voor de Braziliaan Sousa. Geen van beiden komt in aanmerking om de rol van de beresterke Daichi Kamada over te nemen.

De grootste hamvraag: waar situeert zich het probleem? Het transferbe­leid binnen de club verloopt enorm stroef. Dat er te weinig budget is, wil niemand - maar dan ook niemand - gezegd hebben. CEO Takayuki Tateishi heeft contacten over de hele wereld. Maar het is telkens in Tokio dat er groen licht moet gegeven worden voor een transfer en daar lijkt het schoentje te wringen. Het duurt veel te lang vooraleer er beslissing­en genomen worden. Grootmacht DMM.com moet wel beseffen dat er in deze periode soms ook snel gehandeld

moet worden in de voetbalwer­eld. Zij weten het allicht allemaal beter dan u en ik hoe het moet om zaken te doen. Intussen hopen we voor STVV dan wel dat Marc Brys zich verder toont als Tita Tovenaar, die met deze kern opnieuw punten weet te sprokkelen.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Cong Phuong.
FOTO JEFFREY GAENS Cong Phuong.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium