Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen probleem om me nog eens op te laden”

Paulien Couckuyt schittert op de 400m

- (basp)

Paulien Couckuyt verbeterde op de Nacht in Heusden zaterdag haar record op de 400m met 31 honderdste­n tot 54”03. Luid aangemoedi­gd door het publiek werd ze tweede, vlak na de Duitse Ruth Spelmeyer (53”97).

Van mentale decompress­ie na haar gouden EK U23-medaille was geen sprake bij Couckuyt. De 22-jarige atlete kroop met veel motivatie in haar startblok om een snelle 400m uit haar benen te schudden. “Ik had er echt heel veel zin in om nog iets te tonen. Ook al heb ik me de voorbije week niet meer super kunnen voorbereid­en. Maar voor dit publiek wilde ik nog één keer alles geven. Vooraf had ik me voorgenome­n onder de 54 seconden te duiken. Dat is net niet gelukt. Maar goed, er komen nog kansen.”

“Het was een zotte week en ik heb veel moeten verwerken op korte tijd. Europees beloftekam­pioene: wie had dat gedacht? Maar het seizoen duurt nog lang. Het laatste doel wordt het WK in Doha eind september met de Belgian Cheethas.”

Ze maakt niet alleen kans om met de Belgische 4x400m-ploeg het WK te halen, ook de WK-limiet op de 400m horden van 56”00 ligt binnen bereik. “Die limiet is nog een beetje sneller dan mijn record (56”17;

nvdr.). Die limiet lopen hoeft niet per se. Ik blijf rustig trainen op de 400m horden en dan zie ik wel. Als de limiet er zou uitkomen, is dat gewoon mooi meegenomen.”

“De volgende race wordt wellicht de Europabeke­r met de Belgische ploeg in Noorwegen op 9 en 10 augustus. Welke proef ik daar moet lopen, zal spoedig duidelijk worden. Ik weet dat de zes snelsten op de 400m in de WK-ploeg voor de 4x400m zullen zitten. Daarom ga ik proberen om nog iets sneller te lopen dan 54”03. Dat zal nodig zijn. Er komt nog veel moois aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium