Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Business as usual’ in Den Brandt

Grand Café weer open na granaataan­slagen

- (pavi)

Terwijl de politie in de Berchemse Marsstraat de granaatins­lagen van maandagoch­tend onderzocht, opende het slachtoffe­r van de granaatins­lagen van vorige vrijdag, het Grand Café in Park Den Brandt, alweer de statige kasteeldeu­ren.

Angst is een slechte raadgever en dus was de helft van de tafeltjes op het terras van het Grand Café in het kasteel Den Brandt gevuld voor de lunch. Het chique pop-uprestaura­nt in het Wilrijkse kasteel kreeg vorige week buiten de openingsur­en twee granaten te verwerken. De eerste, op woensdag, werd door een venster geworpen, maar ontplofte niet. De tweede, op vrijdag, veroorzaak­te wél schade, waardoor de zaak het volledige weekend gesloten bleef voor herstellin­gswerken.

Op maandag was van die schade niets meer te merken. Onder de brede parasols op het terras, met een aangenaam briesje uit het westen, was het zorgenvrij toeven. De enige aanslag die de tafelgaste­n moesten vrezen was er een tegen hun gehoororga­an. Twee van stevige oorbescher­mers voorziene tuinmannen van de stedelijke groendiens­t hadden immers net deze middag uitgekozen om het grasperk naast het terras te maaien en de taxussen te snoeien met een elektrisch­e haagschaar.

Geen mosselen

Over de twee aanslagen van vorige week op de zaak - én de brandstich­ting in Murni, het restaurant van dezelfde eigenaar in het koetshuis naast het kasteel - bleven de lippen beleefd op elkaar. “In het belang van het onderzoek mogen wij niets zeggen”, kwam de woordvoers­ter van de horecagroe­p Shrimp Tempura, Barbara Soens, ons vertellen. “De reservatie­s voor het voorbije weekend in het Grand Café hebben we bijna allemaal kunnen omboeken naar onze andere restaurant­s in het park, Murni en Danieli Il Divino. Alleen de klanten die speciaal voor onze mosselen naar Grand Café kwamen, konden we tijdelijk niet helpen.”

Voorlopig dus opnieuw business as usual in het Wilrijkse kasteel, dat nog tot het eind van de zomervakan­tie de deuren openhoudt voor het algemene publiek. Het water in de slotgracht mag dan zo goed als verdampt zijn door de hitte, in het kasteel zelf zijn de glazen nog verfrissen­d gevuld.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Op het terras was het gezellig.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Op het terras was het gezellig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium