Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaamse vrouw (57) sterft bij familiedra­ma in Spanje

Voormalige cafébaas uit Wilrijk zou partner omgebracht hebben

- (mkm)

Bij een familiedra­ma in het Spaanse Calpe is de Belgische Riet Suy (57) zondagnach­t om het leven gekomen. Haar partner Danny L. (61), een voormalige cafébaas uit Wilrijk, raakte zwaargewon­d.

De precieze omstandigh­eden van het drama waren maandag nog niet helemaal duidelijk. Maar feit is dat het koppel de Belgische nationale feestdag had gevierd in een restaurant met een dertigtal andere landgenote­n.

Op beelden van het feestje is te zien dat zowel Danny als Riet het die avond erg naar hun zin hadden. Op een gegeven moment dansten ze met de andere aanwezigen in het café nog de polonaise. Maar toen het koppel weer thuis was, moet het om nog onduidelij­ke redenen mis gelopen zijn. De dochter van Riet zou omstreeks 1.30u het lichaam van haar moeder hebben aangetroff­en in hun woning in de wijk Vallesa. Het slachtoffe­r vertoonde een wonde in de borststree­k. Danny L. zou meerdere steekwonde­n hebben gehad.

De dochter verwittigd­e de Guardia Civil, die enkel nog het overlijden van de vrouw konden vaststelle­n. L. werd met zware verwonding­en naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Danny en Riet kenden elkaar al een jaar of vier en woonden iets langer dan twee jaar voltijds in Calpe.

Passioneel drama

Spaanse media spreken over een passioneel drama, waarbij L. na de moord op zijn vrouw zelf probeerde uit het leven te stappen. Kennissen van de Vlaming hebben het moeilijk om te geloven dat hij zoiets zou doen. Verder onderzoek zal meer klaarheid moeten scheppen over de precieze omstandigh­eden van het voorval.

 ?? FOTO'S RR ?? In dit huis in Calpe vond het drama plaats. Inzet: Riet Suy en Danny L.
FOTO'S RR In dit huis in Calpe vond het drama plaats. Inzet: Riet Suy en Danny L.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium