Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muziek, eten en drank, maar ook beweging op Bollekesfe­est 2019

Vragenrall­y, rondvaarte­n in haven en wandelinge­n maken stadsfesti­val mobiel

- GREG VAN ROOSBROECK www.visitantwe­rpen.be/bollekesfe­est-2019

De Antwerpse binnenstad is op 16, 17 en 18 augustus het strijdtone­el voor het Bollekesfe­est 2019. Het stadsfesti­val belooft opnieuw veel eten, muziek en drank. Extra’s zoals een quiz en rondvaarte­n in de haven, moeten er avontuurli­jke dagen van maken.

Het Bollekesfe­est begint op vrijdag 16 augustus op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaat­s. Op de Grote Markt blinken al meteen een gratis aperitief, verschille­nde foodtrucks en een grote bar. Kwestie van een eventuele volgende hittegolf op gepaste wijze te blussen.

Artiesten als Laura Tesoro, Cookies And Cream en Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s moeten de Antwerpena­ar doen dansen. Op zaterdag en zondag verzorgen kleppers als Lil’ Kleine, Absynthe Minded, De Mens en De Romeo’s de muziek. Onnodig te zeggen dat er ook dan overal eet- en drankkrame­n zijn.

Quiz

Nieuw dit jaar: de Quiz On The Go door de wijk Sint-Andries. Die moet het Bollekesfe­est 2019 een beweeglijk cachet geven. Deelnemers moeten gewapend met een gps-toestel over een traject van zes kilometer opdrachten uitvoeren en vragen oplossen. De organisati­e maakt zich sterk dat zelfs een rasechte Antwerpena­ar op die manier nog nieuwe plekjes in zijn stad zal ontdekken. Inschrijve­n op

voorhand is aangeraden, want de plaatsen zijn beperkt.

Ook de havenrondv­aarten op zaterdag en zondag moeten dat extraatje geven. U gaat aan boord op het Steenplein en vaart de haven in tot aan het Deurganckd­ok en terug. Onderweg vertelt een gids uitgebreid over de grootste haven van het land. Van het verhaal van de naties over het aantal kilometers spoor tot en met de bouw van de grootste sluis ter wereld. Inschrijve­n is verplicht.

Op zoek naar dialect

Tijdens het Bollekesfe­est kunt u net als vorig jaar deelnemen aan twee wandelinge­n:

Met een korreltje zout: eet - en drinkgewoo­nten door de eeuwen heen en de dialectenw­andeling. Die laatste doet u met Leo Wiedemann, de dialectgid­s van Antwerpen die opgegroeid is in het Schippersk­wartier en zijn hele leven on de dok geweirkt hei.

Het Bollekesfe­est is ook dit jaar weer cashless. Betalen doet u met een kaart waarop u geld moet zetten. Ook net als vorig jaar werkt het stadsfesti­val met herbruikba­re bekers.

 ??  ??
 ?? FOTO'S DIRK KERSTENS ?? Uiteraard mogen op het
Bollekesfe­est geen Bollekes
ontbreken.
FOTO'S DIRK KERSTENS Uiteraard mogen op het Bollekesfe­est geen Bollekes ontbreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium