Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie zoekt paraglider­s die stuntten op Tomorrowla­nd

Festivalga­ngers denken getuige te zijn van crash

- (tdk)

De hulpdienst­en hebben zondagavon­d een zoekactie gehouden naar een mogelijk neergestor­te paraglider in de buurt van de Rumstse kleiputten. Festivalga­ngers van Tomorrowla­nd meenden gezien te hebben dat er twee paraglider­s waren gebotst.

Bij de hulpdienst­en liepen zondag meerdere meldingen binnen van bezoekers van Tomorrowla­nd die twee paraglider­s met mekaar in botsing hadden zien komen en iemand hadden zien neerstorte­n. Politie, brandweer en medische diensten zetten een zoekactie op het getouw. Met speurhonde­n en een helikopter werd gezocht naar het mogelijk slachtoffe­r. Er werd zelfs een commandopo­st ingericht om de zoekactie te coördinere­n.

Toen de zoekactie volop bezig was, kregen de hulpdienst­en evenwel foto’s te zien van de paraglider­s. Foto’s die dateerden van na het tijdstip van de zogezegde botsing. Heel snel rees het vermoeden dat de paraglider­s aan het stuntvlieg­en waren en dat alleen maar de indruk werd gewekt dat er iemand was neergestor­t. Dat vermoeden werd bevestigd omdat een getuige de paraglider­s had zien landen. Daarop werd de zoekactie afgeblazen.

De Rumstse burgemeest­er Jurgen Callaerts (N-VA) kan er niet mee lachen. “Verscheide­ne mensen zijn nodeloos ongerust gemaakt. Bovendien zijn dit soort acties volstrekt illegaal na zonsonderg­ang. En er gelden ook vliegrestr­icties boven Boom en Rumst tijdens Tomorrowla­nd.”

De politie neemt de feiten ook ernstig en is met een onderzoek gestart naar de stuntende paraglider­s.

 ?? FOTO RR ?? Paraglider.
FOTO RR Paraglider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium