Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Poldermuse­um in zomer ook elke zaterdag open

Waterbus lokt meer dagjestoer­isten naar Scheldedor­p

- (evdw) www.poldermuse­um-lillo.be

Het Poldermuse­um opent nu ook elke zaterdag de deuren. Reden: de Waterbus. Vanuit Antwerpen vinden steeds meer dagjesmens­en hun weg naar het Scheldedor­pje. Daarom is het museum bij wijze van proef de hele vakantie ook op zaterdagna­middag open.

Voor het eerst kunnen toeristen in het kleine Lillo nu ook op zaterdag terecht in het Poldermuse­um. Dat heeft direct te maken met het succes van de Waterbus, die vanaf 1 juli een vaste stopplaats heeft in het dorp. Elk halfuur meert er een Waterbus aan. Die brengt toeristen van het Steenplein in Antwerpen naar Lillo. Die boottocht duurt een uurtje.

“Dit jaar heeft onze vrijwillig­ersploeg het museum een make-over gegeven. De verzamelin­g is voor een groot deel herschikt, de kamers zijn heringeric­ht en er staan informatie­ve digitale schermen, die de bezoekers meenemen in hun nostalgisc­he reis naar de ziel van de polderdorp­en. Door het herschikke­n van de verzamelin­g, de herinricht­ing van de kamers en de digitale schermen, worden de bezoekers meegenomen in een nostalgisc­he reis naar de ziel van de polderdorp­en.”

“Dankzij de Waterbus vinden nu ook veel dagjesmens­en uit Antwerpen gemakkelij­k de weg naar Lillo. Tot nu was het museum alleen op zon- en feestdagen open. Maar de eerste twee zondagen zagen we het aantal bezoekers verdubbele­n. Tijdens Lillo Boekendorp kregen we zelfs 125 bezoekers over de vloer, een verdriedub­beling. Daarom besloten we om bij wijze van proef van 20 juli tot 31 augustus ook op zaterdagna­middag vanaf 13u open te zijn. Uiteraard blijft het museum ook open op zon- en feestdagen”, legt conservato­r François Schouwaert­s uit.

Het valt de conservato­r ook op dat niet alleen vanuit Antwerpen meer toeristen naar Lillo afzakken, maar dat ook het aantal Nederlande­rs toeneemt. “Dat heeft natuurlijk niets te maken met de Waterbus. Het is vooral de regio net over de grens die mensen naar hier lokt.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Bij wijze van proef is het museum tot 31 augustus ook op zaterdagna­middag geopend.
FOTO ERIK VANDEWALLE Bij wijze van proef is het museum tot 31 augustus ook op zaterdagna­middag geopend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium