Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Trein geraakt stilaan op gang”

Tom Meeusen (30) kan best leven met zevende plaats

- KAREL LEMMENS

Vooraf had Tom Meeusen op een plaats bij de eerste vijf gerekend. Uiteindeli­jk moest de renner uit de Noorderkem­pen op het BK mountainbi­ke in Houffalize vrede nemen met een zevende plaats. Maar zelfs met dat resultaat kon Meeusen al bij al best leven.

“Tegen de eerste vier viel weinig te beginnen”, zegt de 30-jarige renner van Corendon-Circus. “Jens Schuermans is de verdiende kampioen en ook Panhuyzen en Soete waren outstandin­g. Een vijfde plaats was het hoogst haalbare, maar bleek achteraf toch ook iets te hoog gegrepen. Toch ben ik niet teleurgest­eld. Na een lange periode zonder competitie was ik vooral blij weer eens een wedstrijd te kunnen rijden. De voorbije weken had ik toch vooral gewerkt aan mijn basiscondi­tie.”

Crosser van de oude stempel

In Houffalize was er voor Meeusen en co. een heel mooi, maar tegelijk ook erg zwaar parcours uitgeteken­d. “Vooral in de stroken bergop kon ik nog niet genoeg snelheid ontwikkele­n om de beteren te volgen. Dankzij mijn stuurmansk­unst kon ik in de afdalingen gelukkig nog goed recuperere­n. Ergens is het niet meer dan logisch dat deze wedstrijd voor mij iets te vroeg kwam. Ik heb nog te weinig aan intervaltr­aining gedaan, op zo’n parcours voel je dat meteen. Toch heb ik het gevoel dat de trein stilaan op gang geraakt. We zijn nu anderhalve maand voor de start van het nieuwe cross-seizoen. Pas dan wil ik er helemaal staan. Mijn trainer Kristof De Kegel en ik weten op welke vlakken ik nog tekortkom. Onder zijn leiding zal ik nu hard aan die mindere punten gaan werken. Te beginnen in de Ronde van Wallonië, die nu vrijdag van start gaat. Daar kan de conditie alleen maar verder groeien. Ik zou heel graag nog eens een goeie winter rijden. Mijn zomerseizo­en is daaraan volledig ondergesch­ikt. Ja, ik weet dat ik daarmee misschien iemand van de oude stempel ben. Tegenwoord­ig rijden heel wat veldrijder­s sterk op de weg. Maar aan mij is dat niet direct besteed. Nu goed, we zullen wel zien of het ook op mijn manier kan. Hoe dan ook heb ik er voorlopig nog alle vertrouwen in dat het in orde komt. Aan mijn motivatie zal het alvast niet liggen”, aldus de ploegmaat van Mathieu van der Poel.

 ?? FOTO RR ?? Een gefocuste Tom Meeusen zondag vlak voor de start in Houffalize. “Noem me maar van de oude stempel, maar voor mij staat alles nog altijd in functie van de crosswinte­r.”
FOTO RR Een gefocuste Tom Meeusen zondag vlak voor de start in Houffalize. “Noem me maar van de oude stempel, maar voor mij staat alles nog altijd in functie van de crosswinte­r.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium