Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb de politie gewaarschu­wd maar niemand wou me geloven”

Honden die Charlie verscheurd­en slaan opnieuw toe: puppy even in kritieke toestand na aanval

- KRISTIN MATTHYSSEN

Nouche Riellaerts is helemaal ontsteld. De American bully’s die in mei haar hondje Charlie verscheurd­en, hebben nu opnieuw een pup aangevalle­n. Het diertje was eventjes kritiek, maar overleefde de aanval.

Half mei werd de American King Charles van Nouche Riellaerts uit Zoersel in de Hoekstraat aangevalle­n door twee American bully’s. Charlie werd voor de ogen van zijn baasje verscheurd. De honden van Dave A. uit Zoersel verbleven tijdelijk bij zijn ouders. Ze konden ontsnappen via de tuinpoort. Hoewel de eigenaar eerst zei dat hij zijn honden een spuitje zou geven, gebeurde dat niet.

“Voor mij was het allemaal moeilijk om te verwerken”, zegt Nouche. “Ik ben nog altijd heel angstig. Intussen heb ik een andere American King Charles gekocht om over het verlies van Charlie te geraken, want het lukte me niet.”

Niet aangelijnd

Net toen het iets beter begon te gaan, vernam Nouche nu dat de twee American bully’s zich opnieuw op een hondje hebben gestort. “Ik heb daar in mei nog bij de gemeente en politie voor gewaarschu­wd dat het opnieuw zou gebeuren, maar niemand wou mij geloven. Als ik dan zie dat de burgemeest­er van Aartselaar de hond Paco laat verwijdere­n van het grondgebie­d omdat hij een vrouw heeft aangevalle­n, zouden deze American bully’s op z’n minst een straatverb­od moeten krijgen in Zoersel, want hun eigenaar is blijkbaar hardleers.”

De feiten met de pup speelden zich twee weken geleden af aan tennisclub Den Otter, waar Dave A. in de buurt woont. “We hebben zelf aangifte gedaan bij de politie”, bevestigt Jurgen Van Eyndt, voorzitter van TC Den Otter. “Het ging om twee kinderen van een jaar of acht die hier met hun pup aan het wandelen waren. Plots werden ze aangevalle­n door die American bully’s die losliepen. Die eigenaar van die bully’s heeft zich op zijn honden gestort om die pup te bevrijden, want zijn honden luisterden naar geen enkel commando. Hij liep zelf ook zware bijtwonden op en heeft de pup boven zijn hoofd gehouden. Onze clubleden hebben met tennisrack­ets op die honden geslagen om ze te doen lossen. Ze droegen zelfs geen halsband en waren niet aangelijnd. Die baas heeft ze na het incident aan hun nekvel naar huis moeten slepen.”

De kinderen waren op bezoek bij hun grootouder­s in Zoersel. Hun vader kwam hen overstuur halen. “Het hondje is eventjes kritiek geweest. Zijn vel was losgetrokk­en van zijn lichaam, hij had een klaplong en bloeduitst­ortingen. Maar het leeft nog, heeft de man me laten weten”, zegt Van Eyndt. “Wij hebben niettemin als club aangifte gedaan omdat hier zelf vaak kinderen rondlopen en we hier ook een zandbak hebben staan. Ik mag er niet aan denken dat ze een kind aanvallen.”

De tennisclub kreeg van de politie Voorkempen te horen dat ze niets kan doen, zolang de honden geen mens aanvallen. De eigenaar van de bully’s was gisteren niet thuis. Ook zijn honden zaten niet in de tuin.

 ?? FOTO'S RR ?? De honden die Charlie verscheurd­en in mei sloegen opnieuw toe.
FOTO'S RR De honden die Charlie verscheurd­en in mei sloegen opnieuw toe.
 ??  ?? Zo ziet een American bully eruit: een brok spieren.
Zo ziet een American bully eruit: een brok spieren.
 ??  ?? Nouche Riellaerts met Carlie.
Nouche Riellaerts met Carlie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium