Gazet van Antwerpen Stad en Rand

School en ponyclub herdenken vermoord meisje uit Turnhout

- (brip)

Vrienden, klasgenote­n en familieled­en reageren droef en geschokt op het plotse overlijden van de 13-jarige K.D.H. uit Turnhout, die wellicht thuis door haar moeder werd omgebracht. De school waar ze het eerste trimester op het eerste middelbaar zat en de club waar ze al verschille­nde jaren pony reed, organisere­n een herdenking.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er dit weekend precies gebeurd is met het 13-jarige meisje uit Turnhout. Ze kwam zaterdagav­ond in de Lukerstraa­t om het leven in verdachte omstandigh­eden. Het parket opende een moordonder­zoek en de 39-jarige alleenstaa­nde moeder van het meisje, Riki H., werd door de onderzoeks­rechter aangehoude­n. Meer wil het parket voorlopig niet kwijt over het onderzoek en het mogelijke motief.

Rouwhoekje en herdenking

Voor de vrienden en klasgenote­n van het meisje kwam het nieuws afgelopen weekend hard binnen. “De meeste klasgenote­n kwamen het nieuws via sociale media te weten. De ouders en leerkracht­en hebben we maandagoch­tend op de hoogte gebracht”, zegt Stijn Van Ballaer, adjunct-directeur van het Sint-Pietersins­tituut in Turnhout, waar K. in september startte in het eerste middelbaar. “Na het eerste trimester van het schooljaar veranderde ze van school, maar ze heeft wel een half jaar met onze leerlingen in de klas en veel vriendinne­n gemaakt. We zijn daarom zeker van plan om met haar oorspronke­lijke klasgroep iets te doen om haar te herdenken. In september zullen we al zeker een rouwhoekje op school starten.”

Ook de vrienden van de Ponygezete­n hoeve in Turnhout organisere­n komende zaterdag een herdenking. “K. had al enkele jaren een pony die bij ons in de stallen stond. Ze kwam hier meerdere keren per week, we kenden haar heel goed”, vertelt Diane van de Ponyhoeve. “K. was steeds een ongelofeli­jk levendige en enthousias­te meid. Ze was altijd vrolijk, wat ook fijn was voor ons. We hebben beslist om haar pony bij ons te laten staan.”

“We zijn heel erg geschrokke­n van het nieuws en hebben het moeilijk”, zegt Diane. “Daarom willen we een waardevoll­e herdenking organisere­n voor iedereen die haar kende. Iedereen is zaterdag om 15u welkom op de Ponyhoeve om op een serene manier afscheid te nemen.”

 ?? FOTO BDD, RR ?? Links: De politie heeft het rijhuis in de Lukerstraa­t in Turnhout verzegeld nadat daar een 13-jarig meisje om het leven is gekomen. Rechts: K.D.H. en moeder Riki H.
FOTO BDD, RR Links: De politie heeft het rijhuis in de Lukerstraa­t in Turnhout verzegeld nadat daar een 13-jarig meisje om het leven is gekomen. Rechts: K.D.H. en moeder Riki H.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium