Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ich bin Helmut”

Imaginatio­n 2019: van creatieve clowns tot pure poëzie

-

Het Witte Paard zet dit jaar een krachtige en strakke show neer en die omschrijvi­ng is meteen van toepassing op de allereerst­e act: de Saly Brothers. De Italiaanse broers zijn

boleadores, artiesten die razendsnel in het rond slingeren met kettingen waaraan bolletjes zijn bevestigd. Dat zorgt voor een hels ritme én precisiewe­rk.

Humor?

De lauwe plaagstote­n aan elkaars adres waarmee Patrick Onzia en Daisy Thys de verschille­nde acts aan elkaar praten even daargelate­n, is de humor top. Geen sketches waarvan je de afloop kunt raden, wel creatieve clowns zoals ‘der Helmut’ die op het podium een douche neem, maar niet zonder eerst zijn tattoos uit te trekken.

Special guest?

Het is geen geheim dat Het Witte Paard een Antwerps publiek aantrekt en dan zit je met Nest Adriaensen van De Strangers gebeiteld. Blauwe Geschelpte, Bij De Rijkswacht, Schele Vanderlind­en of De Lichtjes Van De Schelde: alle nummers worden even hard meegezonge­n.

Poëtisch moment?

Dé troef van Imaginatio­n 2019 is de wijze waarop de show verschille­nde registers bespeelt die nergens met elkaar botsen. Dus ook momenten van pure poëzie. De Russische Natalya Netselaya maakt live op het podium schitteren­de kunstwerkj­es met zand en het showballet zorgt voor een Tomorrowla­ndmomentje met elfjes in verlichte jurken.

Ambiance?

Zorgvuldig gedoseerd. Als bijna-afsluiter dus Leef van André Hazes junior. De hele zaal in een extase die onmogelijk alleen met de bierconsum­ptie te maken kan hebben. Ook Als Een Leeuw In Een Kooi en de ‘battle’ tussen Beatles en Stones worden gesmaakt.

Pluimen?

Met mate en smaak. Het sexy showballet krijgt een ondersteun­ende functie. De pluimen zijn vooral voor de productie, die zich verzekert van een (nog) jonger en diverser publiek. Met voorsprong de beste show die we in vele jaren zagen in de showtempel.

Imaginatio­n 2019 in Het Witte Paard. Show van ruim drieënhalf uur. Entree vanaf 39 euro. Tot en met 9 september.

 ??  ?? ‘Der Helmut’.
‘Der Helmut’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium