Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Straffe Europese kost

Antwerp speelt tegen Griekse Olympiacos of Tsjechisch­e Plzen, jongste jaren vaak kampioen

- DIEDERIK GEYPEN

Royal Antwerp FC staat voor een zware opgave in de derde voorronde van de Europa League. De Great Old neemt het op tegen Viktoria Plzen óf Olympiacos Piraeus, respectiev­elijk de vicekampio­en van Tsjechië en Griekenlan­d.

Na weken van onzekerhei­d over al dan niet deelname aan de tweede Europa League-voorronde tegen het Roemeense Viitorul, volgde vorige donderdag het verdict: Antwerp schoof door de veroordeli­ng van KV Mechelen een plekje op naar de derde voorronde.

Daarvoor werd maandagmid­dag geloot in het Zwitserse Nyon. RAFC krijgt het Tsjechisch­e Viktoria Plzen of het Griekse Olympiacos tegenover zich. Beide ploegen staan eerst nog tegenover elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. Die duels worden op 23 en 30 juli afgewerkt. De verliezer komt in het Europa League-vangnet terecht en gaat de confrontat­ie aan met Antwerp. Rood-wit speelt op 8 augustus eerst ‘thuis’. Zoals bekend werkt de oudste club van het land zijn Europese thuismatch­en in het Koning Boudewijn-stadion af. De return wacht een week later op 15 augustus.

Indien Antwerp overleeft, stoot het door naar de vierde en tevens laatste voorronde (play-offs). De loting hiervoor volgt op maandag 5 augustus.

22 jaar

Wie van de twee het ook wordt, Antwerp krijgt met Viktoria Plzen of Olympiacos een stevige tegenstand­er tegenover zich. Dat beseft ook Frédéric Leidgens, de teammanage­r die de loting namens de club bijwoonde. “Hoewel het twee interessan­te verplaatsi­ngen zijn, is dit natuurlijk een zware loting”, reageerde Leidgens kort. “We zullen goed voorbereid moeten zijn.” Vanavond om 19.00u staan Viktoria Plzen en Olympiacos een eerste keer tegenover elkaar in de tweede CL-voorronde. “We zijn volop aan het bekijken om nog iemand naar Plzen te sturen. Dinsdagavo­nd om 21.00u krijgen we misschien al een indicatie tegen wie we zullen spelen. Of ik het jammer vind dat we de uiteindeli­jke tegenstand­er pas op 30 juli kennen? Neen, tenslotte zitten veel ploegen in een gelijkaard­ige situatie. Het is be

“Plzen klopte vorig seizoen AS Roma, Olympiacos schakelde AC Milan uit. Maar we geloven gewoon ook in de sterkte van ons team.” Sven Jacques Sportief adviseur Antwerp

grijpelijk dat de UEFA niet wekelijks een loting organiseer­t. We bereiden hoe dan ook een A- en een B-scenario voor.”

Sportief adviseur Sven Jaecques reageerde op de clubwebsit­e: “Sportief gezien wisten we dat we een stevige tegenstand­er zouden loten, aangezien we geen reekshoofd waren. Zowel Olympiacos Piraeus als Viktoria Plzen hebben afgelopen seizoen in de Europese competitie mooie resultaten geboekt. Viktoria Plzen won onder andere van AS Roma in de Champions League en Olympiacos schakelde AC Milaan uit in de poulefase van de Europa League.”

“Anderzijds geloven we gewoon ook in de sterkte van ons team en gaan we voluit onze kans. Voor onze supporters wordt het ongetwijfe­ld een mooie affiche, tegen één van de twee traditiecl­ubs met een mooie staat van dienst.”

“Na 22 jaar zonder Europees voetbal kijken we enorm uit naar deze confrontat­ie en zijn we vooral heel trots dat we zo snel weer aan de poort van de Europa League staan.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Mbokani en co zullen op hun best
moeten zijn op 8 en 15 augustus.
FOTO PHOTO NEWS Mbokani en co zullen op hun best moeten zijn op 8 en 15 augustus.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Antwerp-fans moesten 22 jaar op Europees bekervoetb­al wachten. Op 8 augustus is het zover.
FOTO PHOTO NEWS De Antwerp-fans moesten 22 jaar op Europees bekervoetb­al wachten. Op 8 augustus is het zover.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium