Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minder klachten

Tomorrowla­nd

-

Het buurthuis van Tomorrowla­nd kreeg afgelopen weekend opmerkelij­k minder e-mails en boze telefoontj­es. Dat komt door het betere beleid inzake afval en mobiliteit. “Hierdoor kregen we extra tijd om nieuwe problemen op te lossen”, legt buurthuisc­hef Ivo Corbeels uit.

“Ik ben zelf gaan horen op een aantal adressen waar zich de voorbije jaren problemen voordeden met zwerfvuil, of die problemen ook daadwerkel­ijk zijn opgelost”, zegt hij. Wat het buurthuis niet wil zijn, is een praatbarak waar mensen problemen ventileren zonder dat er verder iets mee gebeurt. “We proberen echt onmiddelli­jk oplossinge­n aan te reiken en vragen ook om feedback. Op die manier werken we stilaan proactief.”

Ook het aantal klachten over geluidsove­rlast daalde opmerkelij­k. Er is tijdens het dansfestiv­al altijd een mobiele ploeg onderweg die geluidsmet­ingen doet op probleempu­nten en die in verbinding staat met de technici van de diverse podia. “Er wordt sterk ingezet op geluidsopt­imalisatie. De muziek stiller zetten, kunnen we niet, maar door bijvoorbee­ld een bepaalde bas weg te halen, kan een trillende ruit al stoppen met trillen”, weet Ivo Corbeels.

Als geen ander weet Ivo Corbeels wat het is om vlak bij Tomorrowla­nd te wonen. “Zonder Tomorrowla­nd heb ik geen buren, nu heb ik er ongeveer 40.000”, zegt hij. Zijn woning staat op de camping DreamVille. “Iedereen reageert anders. We proberen met ons zeskoppig team aandacht te hebben voor ieders manier van reageren”, besluit hij.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Ivo Corbeels en Martine Buelens voor het buurthuis in de Kerremanss­traat.
FOTO JAN BOEY Ivo Corbeels en Martine Buelens voor het buurthuis in de Kerremanss­traat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium