Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Schieten met scherp

In enkele politieke partijen is men na de slechte verkiezing­suitslag plots wakker geschoten om orde op zaken te stellen. Niet alleen het partij- en verkiezing­sprogramma moeten eraan geloven, er wordt met scherp geschoten op de prominente figuren om hen nog meer aan het wankelen te brengen. Groot gelijk dat jongere, gemotiveer­de krachten, met een meer toekomstge­richte visie, de strijd aanbinden met de gevestigde waarden om de partij uit het slop te trekken. Dat daarbij postjes zullen sneuvelen, is evident. Maar laat deze opkuis geen belemmerin­g vormen voor de regeringso­nderhandel­ingen. Evenmin mag dit een bliksemafl­eider zijn om de aandacht van de onderhande­lingen weg te trekken uit de media. Koning Filip heeft in zijn 21 juli-toespraak een duidelijke oproep gelanceerd: met een open en waardige dialoog moeten de vele uitdaginge­n snel aangepakt worden. Ik hoop dat de boodschap aangekomen is.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Prins speelt met vuur

Ik heb met veel belangstel­ling gekeken naar het nationaal defilé, zoals ik ook deed naar dat in Parijs op 14 juli, al was het maar om het vreemdelin­genlegioen te zien marcheren met hun 88-stappenpas! Het defilé werd ontsierd door het onbeschoft­e en onbeleefde optreden van ene prins Laurent. Men zou in ons land een onderschei­d moeten maken tussen ‘het koninklijk huis’ en ‘de koninklijk­e familie’, zoals men dat doet in Nederland. In ons land zijn er velen die willen dat ons land uiteenvalt in drie republieke­n en die prins speelt met vuur!

LUC DEWULF, SCHOTEN

Oorlogszon­e

Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen in de krant dat er alweer een granaat ontploft is ergens in onze straten. Zouden jullie, politici, in plaats van in jullie kleuterkla­sje te kibbelen omdat de andere kindjes niet lief zijn, of omdat ze de mooiste kleurpotlo­odjes willen inpikken, alstublief­t eens jullie met ons belastingg­eld dikbetaald­e job willen doen, voordat dit ‘land’ compleet in een oorlogszon­e verandert?

JAAK MOONS, DEURNE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium