Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Gaat u de klimaatspi­jbelaars (nog) steunen na de zomervakan­tie?

-

Allemaal op vakantie

Ik wil en zal me zeker inzetten voor een beter milieu en ben van mening dat het vijf over twaalf is. Wat ik jammer vind, is dat er nu tijdens de vakantie niets meer te horen is van de klimaatact­ivisten. Zijn ze allemaal op vakantie? Of kan er alleen met spijbelen actie gevoerd worden? Ik denk dat er op veel plaatsen actie had kunnen gevoerd worden, zoals bijvoorbee­ld op het stand van Blankenber­ge, al was het maar om de mensen bewust te maken.

MICHEL SLOOTMANS, ANTWERPEN

Vrije woord?

Ik begrijp niet dat Anuna De Wever en co. de Prijs voor de Democratie en de Arkprijs van het Vrije Woord hebben gekregen. Het zijn net de mensen achter die prijzen die pleiten voor openlijke censuur en het weren van ongewenste meningen die niet in hun klimaatove­rtuiging passen. Een open en noodzakeli­jk debat over duurzaamhe­id en klimaat is hierdoor amper of niet meer mogelijk zonder het risico uitgeschol­den of gemarginal­iseerd te worden. De indruk ontstaat dat klimaat en duurzaamhe­id meer en meer een exclusieve linkse hobby zijn geworden voor mensen met een rechts inkomen.

ERIK CROMBEZ, ZANDHOVEN

Eigenbelan­g

Deze acties zijn in het leven geroepen door mediageile figuren als springplan­k naar een dik betaalde carrière in de politiek. Dit alles puur uit eigenbelan­g en totaal nutteloos voor het klimaat. Scholen zouden drastische maatregele­n moeten treffen: wie overvloedi­g spijbelt, vliegt gewoon buiten!

WILLY ZACHEL, ANTWERPEN

Talmende politici

Uiteraard! En voor de volle 100%. Zeker gezien de talmende politici van vandaag zijn burgerlijk­e acties van existentie­el belang voor de klimaatzaa­k die iederéén aanbelangt. Protestact­ies kunnen een katalysato­r zijn voor een klimaatbel­eid, maar vooral kunnen ze economisch­e actoren motiveren om meer en meer op een echt duurzame manier te ondernemen of te consumeren.

YANNICK MINART, ANTWERPEN

Al de rest is bijzaak

Ik zal ze meer dan ooit steunen. Alle andere problemen zijn bijzaken. Het gaat om de overleving van de mensheid. Die jongeren zijn de enigen die de realiteit onder ogen durven te zien en die ons erop durven te wijzen dat de koning naakt is ...

ISABELLE GRYNBERG, ANTWERPEN

Hypocriet

Van mij krijgen ze geen steun. Stel je eens een wereld voor zonder busreizen, zonder vliegtuige­n, zonder verkenning­en van de ruimte, zonder festivals ... Het merendeel van die actievoerd­ers is zo hypocriet.

PETER VAN DE GINSTE, KONTICH

Ergernis Als de klimaatspi­jbelaars werkelijk iets willen doen voor het milieu, dan stoppen ze

ermee. Velen ergeren zich namelijk aan hun acties, waardoor de milieubewu­ste partijen een massa stemmen hebben verlo- ren. Het enige wat zij zullen bereiken, is dat de partijen die de klimaatpro­blemen onzin vinden nog sterker worden.

HERMAN VAN DESSEL, PUTTE

 ?? FOTO KRISTOF VADINO ??
FOTO KRISTOF VADINO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium