Gazet van Antwerpen Stad en Rand

7. Kortrijk

- GRETEL COOREVITS

Kortrijk en Vanderhaeg­he waren vorig seizoen nog maar eens een succescomb­inatie. Onder hem behaalde Kortrijk 51 op 78 (65 %) in de competitie. Die lijn doortrekke­n wordt het eerste doel. De basis is er nu wél al. De voorbereid­ing verliep voor het eerst in jaren zonder akkefietje­s: geen slechte velden, geen spelerstek­ort en geen uithalen door de coach. Daar komt bij dat de fundamente­n van het type-elftal er staan. De helft van het team speelt al twee jaar samen en de coach is dezelfde. Kortrijk spreekt terecht de ambitie uit “om minstens voor de zevende à achtste plaats te gaan.”

Al is er een kanttekeni­ng. De drie basispeler­s die vertrokken, speelden elk hun rol. Kumordzi vormde een solide duo met Kagelmache­r. Met Hines-Ike en Mujakic staan vervangers klaar. Belangrijk­er is Teddy Chevalier, het boegbeeld en clubicoon dat de deur van het Guldenspor­enstadion nogal abrupt achter zich dichttrok. Hoewel hij vorig jaar tevergeefs bleef zoeken naar zijn beste niveau, was het iemand die een match kon openbreken. Met Ocansey is er evenwel een nieuwe flankspele­r met een persoonlij­ke actie, zijn transfer kan een schot in de roos zijn. Positief is dat Batsula zich ook op die positie liet opmerken. Maar nu Ouali weg is, is er een extra flankspele­r nodig.

De speler die het meest gemist zal worden, is ongetwijfe­ld Avenatti. De targetspit­s kon een bal bijhouden én was een killer voor doel. D’haene verwoordde het zo: “Ik moest de bal maar goed gooien en wist al dat hij binnen zat.” Hem vervangen wordt geen sinecure. Maar Kortrijk heeft ervaring, het weet dat geduld een deugd is. Het kon deze transferpe­riode al een targetspit­s gestrikt hebben, maar was niet overtuigd en besloot te wachten tot er zich een betere opportunit­eit aandient. Dat getuigt van ambitie. Een spits, flankspele­r en extra doelman zijn broodnodig, dat beseft het bestuur. Dat krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel. Vorig jaar kwam Avenatti pas op 20 augustus toe. Als Kortrijk de juiste versterkin­gen haalt, kan het opnieuw het snelle circulatie­voetbal spelen waarmee het elke tegenstand­er kan ontwrichte­n op een goede dag. Een zevende plaats zou dan zomaar kunnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium