Gazet van Antwerpen Stad en Rand

8. Zulte Waregem

-

Het Regenboogs­tadion hunkert naar betere resultaten. Zulte Waregem vocht de voorbije twee voetbaljaa­rgangen telkens rond Nieuwjaar een degradatie­strijd uit. Zo werd in januari 2018 met een zege op KV Mechelen de basis gelegd voor de reddingsop­eratie. Dit jaar pakten de troepen van Dury in Lokeren een gouden driepunter. Wie zakte de voorbije seizoenen? Juist, KV Mechelen en Lokeren.

Die twee mindere seizoenen waren een wake-up call voor de club. Zulte Waregem teerde vorig seizoen op de klasse van Theo Bongonda en de goals van topschutte­r Hamdi Harbaoui. Die twee zijn niet meer te vinden aan de Gaverbeek.

Wat volgde was een totale make-over. Centraal achterin zien we drie nieuwe namen: Cameron Humphreys, George Timotheou en Olivier Deschacht. Die laatste is bezig aan een testperiod­e. Het is even afwachten of de 38-jarige veteraan fysiek nog voldoet. Op het middenveld werd volgens ons een toptransfe­r gerealisee­rd met de komst van Omar Govea. De Mexicaanse spelmaker is complement­air met stofzuiger Ibrahima Seck. Centrumspi­tsen Dimitri Oberlin en Cyle Larin moeten het verlies van Hamdi Harbaoui opvangen. Op de flank kwam Luka Zarandia erbij, een man met een actie die ook heel doelgerich­t is ingesteld.

Op papier ziet de ploeg er meer dan oké uit. Een echte nummer tien ontbreekt nog.

In de laatste oefenwedst­rijden zagen we het

nodige talent bij jongens als

Oberlin, Berahino, Zarandia en Timotheou. Als Dury erin slaagt om er een hecht geheel van te maken, met automatism­en, is de linkerkolo­m mogelijk.

 ?? FOTO BELGA ?? Omar Govea
FOTO BELGA Omar Govea

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium