Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Actrice in de cel door drugshande­l op Tomorrowla­nd:

“Het was voorbereid­ing voor een nieuwe rol”

- (dvd, vdaa)

Imanuelle Grives, een bekende Nederlands­e actrice, zit in de gevangenis nadat ze afgelopen weekend werd opgepakt op Tomorrowla­nd. Ze had verschille­nde soorten drugs bij en tijdens een huiszoekin­g op haar Airbnb werd nog meer gevonden. Haar advocaat heeft het over een “zeer fout gelopen experiment”.

De 34-jarige Grives speelde mee in verschille­nde bekende televisier­eeksen, waaronder Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, Celblok H en Wie is de mol. Ze acteerde ook in de film Alleen maar nette mensen, aan de zijde van onder meer Jeroen Krabbé.

Afgelopen weekend werd ze gecontrole­erd aan de ingang van Tomorrowla­nd in Boom. “Ze had hoeveelhed­en van verschille­nde soorten soft- en harddrugs bij zich die de gebruikers­hoeveelhed­en overschred­en”, bevestigt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. “Tijdens een huiszoekin­g op haar verblijfsp­laats (een Airbnb, red.) werden nog hoeveelhed­en aangetroff­en.”

Volgens onze informatie zou het in totaal om een honderdtal xtc-pillen gaan. Grives zou ook niet ontkennen dat ze de drugs wilde verkopen.

Grives werd vandaag, maandag, voor de onderzoeks­rechter geleid, die besliste haar aan te houden. “Ze wordt verdacht van handel en bezit van verdovende middelen en handel en bezit van psychotrop­e stoffen”, aldus Chomé.

Ze zit nog zeker tot vrijdag vast in het arresthuis in de Begijnenst­raat. Dan verschijnt ze voor de raadkamer, die over haar verdere aanhouding moet beslissen.

Voorbereid­ing nieuwe rol

Volgens haar advocaat Koen Vaneecke gaat het om een fout gelopen experiment. “Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol”, zegt hij. “Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereid­ing van een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen.”

Volgens Vaneecke heeft de actrice de gevolgen dramatisch onderschat. “Ze moet dit niet om den brode doen, het gaat hier niet om een actrice die op haar retour is”, zegt hij. “Ze heeft zich echter compleet misrekend, met als gevolg dat ze nu onder aanhouding­smandaat werd geplaatst.”

 ?? FOTO RR ?? nog een foto van Vrijdag postte Imanuelle Grives
haar Instagramp­agina. zichzelf op Tomorrowla­nd op
FOTO RR nog een foto van Vrijdag postte Imanuelle Grives haar Instagramp­agina. zichzelf op Tomorrowla­nd op

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium