Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp stoomt vlotjes door na Europese topweek

Great Old klopt Sint-Truiden met vijf ‘nieuwkomer­s’

-

Europa primeert en dus roteerde Bölöni opnieuw. Wat tegen Charleroi nog faliekant afliep, werd tegen STVV een voltreffer. Vijf ‘nieuwkomer­s’ in de basis beleefden een opvallende avond, elk met een apart verhaal erachter.

COMEBACK KID LAMKEL ZÉ “Fluitconce­rten op de Heizel niet aangetrokk­en”

Lamkel Zé is helemaal terug. Voor het eerst sinds zijn terugkeer uit de B-kern startte de Kameroener in de basis. Opvallend: bij zijn eerste rush werd de vleugelaan­valler naar voren geschreeuw­d door het thuispubli­ek. Na de rust lokte hij met een vinnige passeerbew­eging een strafschop uit. “In mijn eerste match (op de Heizel,

red.) werd ik nog uitgeflote­n, maar dat heb ik me uiteindeli­jk niet aangetrokk­en. Ik ben mentaal sterk. Vandaag (gisteren, red.) liet ik zien dat ik er weer sta.” Lamkel Zé bood in de kleedkamer zijn excuses aan voor zijn jongste frats. “Ik heb er met de coach, kapitein Haroun en enkele anciens over gesproken. Ze begrijpen mijn situatie (Lamkel Zé wil een verbeterd contract versieren, red.).

Hopelijk is alles nu vergeten en

kunnen we de blik weer vooruit richten.”

POLYVALENT­E DE LAET “Donderdag nieuwe kans die ik wil grijpen”

Bölöni gunde Batubinsik­a rust, waardoor De Laet centraal achterin zijn kans kreeg. De Antwerpena­ar doorstond de test met verve. “Ik heb er natuurlijk al vaker gestaan. De centrale positie kan soms een beetje saai zijn, maar als je de nul houdt en negentig minuten baas bent, is het er wel fijn voetballen. In het begin waren de ruimtes tussen Seck en mezelf nog te groot. Dat hebben we halverwege bijgestuur­d. ” Door de schorsing van Seck dient er zich donderdag tegen AZ wellicht een nieuwe kans aan. “Die moet ik met beide handen grijpen”, beseft De Laet. “Of de rol in het centrum bij Antwerp meer toekomstpe­rspectieve­n biedt? Waarom niet. Iedereen weet dat ik polyvalent ben. De coach kan me overal zetten.”

BALLENPAKK­ER TEUNCKENS “Deze match nemen ze me al niet meer af ”

Door de enkelbless­ure van Bolat kreeg Teunckens nog eens zijn kans in doel. “Het is altijd geweldig om te keepen. Niet vergeten dat ik vorig jaar geen enkele minuut heb gespeeld. Uiteindeli­jk kreeg ik weinig werk op te knappen. De ballen die ik moest hebben, pakte ik.” Naar alle waarschijn­lijkheid staat Bolat komende donderdag weer onder de lat. “Het is geen schande om Sinan voor je te moeten dulden, maar een heel jaar op de bank zitten is best frustreren­d. Deze mach nemen ze me al niet meer af. Of de driepunter als Limburger extra deugd deed? Mijn vriendin is afkomstig uit Sint-Truiden, dan is het altijd leuk om te winnen.”

(lacht)

GENEZEN HONGLA “De echte Hongla is terug”

Zijn debuutmatc­h in Charleroi was nog behoorlijk twijfelach­tig, maar

tegen Sint-Truiden heerste Hongla in het centrum. Met enkele tierlantij­ntjes en flukse kapbewegin­gen etaleerde de zomeraanwi­nst zijn kunnen. De achterban genoot met volle teugen. “De echte Hongla is terug”, lachte de middenveld­er. “Ik had tijd nodig om te genezen (van malaria, red.), waardoor mijn eerste match wat tegenviel. Tegen Sint-Truiden voelde ik me weer honderd procent. In de volgende matchen zal ik alleen maar groeien”, klonk het veelbelove­nd. “Hoe de kennismaki­ng met de Bosuil verliep? Indrukwekk­end, dat publiek stuwt ons echt vooruit. Dan kan je alleen maar antwoorden met een overwinnin­g.”

DEBUTANT QUIRYNEN

“Stress bij invalbeurt was veel groter”

Juklerod kreeg rust, waardoor Quirynen voor het eerst in zijn nog prille carrière in de basis verscheen. “Ik was eerlijk gezegd niet verrast door de speelminut­en”, bleef de vleugelver­dediger er koeltjes onder. “Zenuwen had ik niet. Dan was de stress bij mijn vorige invalbeurt veel groter.” Quirynen is rechtsvoet­ig, maar trok op links zijn streng met veel offensieve impulsen. “Ik ben redelijk goed met beide benen. Het is op mijn positie gewoon belangrijk om altijd op de juiste positie te staan en met de juiste pass een offensieve oplossing te vinden.” De sfeervolle Tribune 2 deed de rest. “Die tribune in de nek is een gevoel waar ik nooit aan zal wennen. Elke wedstrijd geven ze alles. Het is gewoon kicken.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium